74

Την αναπροσαρμογή των τηλεπικοινωνιακών χρεώσεών του αναμένεται να συζητήσει ο ΟΤΕ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, την Τρίτη, σε μια προσπάθεια σύγκλισης των τιμολογίων του οργανισμού με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Ειδικότερα, ο ΟΤΕ προσανατολίζεται προς την αύξηση του πάγιου τέλους και της τιμής των αστικών κλήσεων καθώς και τη μείωση στις τιμές των υπεραστικών και των διεθνών κλήσεων.

Αναλυτικά, οι προτάσεις που θα τεθούν υπόψη των μελών του ΔΣ περιλαμβάνουν:


* Αύξηση της αστικής μονάδας από 9 δρχ. το λεπτό σε 11 δραχμές και του πάγιου τέλους από τις 2.400 δρχ. στις 2.700 δραχμές.


* Μείωση της υπεραστικής μονάδας στις 28 δρχ. το λεπτό, από τις 40 δραχμές που είναι σήμερα.


* Μείωση στις 83 δρχ. το λεπτό για τις διεθνείς κλήσεις προς ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και στις 88 δρχ. για τις κλήσεις προς τις ευρωπαϊκές και όμορες χώρες, από τις 94 δραχμές που είναι η ισχύουσα τιμή.


* Πρόταση αναμένεται επίσης να γίνει και για μείωση του κόστους χρέωσης από σταθερό σε κινητό τηλέφωνο.


Εφόσον εγκριθούν από το ΔΣ, τα νέα τιμολόγια προβλέπεται να ισχύσουν από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ