Σάββατο 25 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
Το Χόλιγουντ ξεκινά διαπραγματεύσεις για να αποφύγει νέες απεργίες

Το Χόλιγουντ ξεκινά διαπραγματεύσεις για να αποφύγει νέες απεργίες

Για να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη νέα χρονιά το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των κινηματογραφικών εταιρειών του Χόλιγουντ και των τηλεοπτικών σταθμών, με σκοπό να προκαθοριστεί το ύψος των αμοιβών των μελών του σωματείου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

38

Για να μην αναγκαστεί να καταφύγει σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στη νέα χρονιά το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων (WGA) έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους των κινηματογραφικών εταιρειών του Χόλιγουντ και των τηλεοπτικών σταθμών, με σκοπό να προκαθοριστεί το ύψος των αμοιβών των μελών του σωματείου.

Οι συναντήσεις, κατά τις οποίες θα συζητηθούν οι όροι των νέων συμβολαίων, έχουν πρoγραμματιστεί για τις 22 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει το BBC.
Πάντως, το σωματείο έχει την άποψη ότι τα μέλη του δεν αμείφθηκαν ικανοποιητικά για τα σενάρια στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του την εκρηκτική άνοδο στις πωλήσεις των DVD, του βίντεο και της καλωδιακής τηλεόρασης στις αγορές όλου του κόσμου.


Από την πλευρά τους, τα στούντιο του Χόλιγουντ δεν επιθυμούν την επανάληψη μιας μαζικής απεργιακής κινητοποίησης, ανάλογης με αυτήν που πραγματοποίησε την περασμένη χρονιά το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών.


Η ισχύουσα συμφωνία ανάμεσα στο Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων και τα στούντιο του Χόλιγουντ λήγει στις 30 Ιουνίου 2001. Και οι δύο πλευρές εκφράζουν φόβους ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα ξεσπάσει νέα απεργία, εάν το σωματείο δεν μείνει ικανοποιημένο από τις διαπραγματεύσεις της 22ης Ιανουαρίου.


Την περυσινή απεργία απειλούν να επαναλάβουν το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών (SAG) και η Αμερικανική Ένωση Ηθοποιών Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (AFTRA), στην περίπτωση που δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας του θεάματος. Εάν και τα τρία σωματεία αποφασίσουν να απεργήσουν, τότε το Χόλιγουντ ίσως αναγκαστεί να σταματήσει κάθε παραγωγή.


Το Σωματείο Αμερικανών Σεναριογράφων έχει δώσει διορία δύο εβδομάδων, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Εάν σε αυτό το διάστημα δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα, η απεργία φαίνεται μάλλον αναπόφευκτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Ιουλίου 2026
Cookies