Με τη συμμετοχή ομογενών από όλο τον κόσμο το επόμενο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Νέων
Για έβδομη συνεχή χρονιά η εφημερίδα της ομογένειας Ευρωηπειρωτική -σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ευρώπης- διοργανώνει στις 21 Απριλίου 2001 στις Βρυξέλλες το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Νέων Ομογενών.
43
Για έβδομη συνεχή χρονιά η εφημερίδα της ομογένειας Ευρωηπειρωτική -σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Ευρώπης- διοργανώνει στις 21 Απριλίου 2001 στις Βρυξέλλες το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Νέων Ομογενών.
Από το 1995, οπότε και διοργανώθηκε πρώτη φορά, το φεστιβάλ έχει αναδειχθεί σε καταξιωμένο θεσμό, στον οποίο μετέχουν εκατοντάδες νέοι μουσικοί από την Ευρώπη. Για το 2001 όμως η διοργάνωση παρουσιάζει μία καινοτομία.
«Η αλλαγή έγκειται στο γεγονός ότι το φεστιβάλ μετατρέπεται σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά, στο οποίο αναμένουμε και συμμετοχές από άλλες ηπείρους» εξηγεί ο διευθυντής της Ευρωηπειρωτικής, Χρήστος Αγγελής, επισημαίνοντας: «Ήδη υπάρχουν υποψηφιότητες από την Αυστραλία, τον Καναδά».
Όπως, μάλιστα, τονίζει ο ίδιος, ύστερα από τις συνεχείς προτροπές των εκατοντάδων νέων που έλαβαν μέρος στις έξι προηγούμενες διοργανώσεις, αποφασίστηκε η μετατροπή του φεστιβάλ σε μουσικό διαγωνισμό νέων της ομογένειας. «Μέσα στον Ιανουάριο θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε και το όνομα του Έλληνα συνθέτη που θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής» καταλήγει ο διευθυντής της εφημερίδας της ομογένειας.
Στο φεστιβάλ μπορούν να μετάσχουν παιδιά άνω των δέκα ετών και νέοι έως 27 ετών, οι οποίoι έχουν αποδεδειγμένα μουσική κατάρτιση τουλάχιστον τεσσάρων ετών, ενώ ειδική επιτροπή θα καθορίσει τις κατηγορίες, ανάλογα με την ηλικία και την εμπειρία των παιδιών. Οι νέοι καλούνται να επιλέξουν και να παρουσιάσουν δύο μουσικές συνθέσεις, η μία εκ των οποίων είναι προαιρετικό να ανήκει σε Έλληνα συνθέτη.
Αιτήσεις υποψηφιότητας γίνονται δεκτές το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2001 στη διεύθυνση της Ευρωηπειρωτικής: 12, Rue L.Coenen – 1060 Bruxelles, Belgium, με τη σημείωση: Music Festival.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, των υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Βελγίου, της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, της ΕΛΟΜΜΕ Ευρώπης και πολλών άλλων οργανώσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
- Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας – Γιατί;
- Το 40% των Ελλήνων με μια χρόνια νόσο – Από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολλαπλής νοσηρότητας κατέχει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442