Επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας του Π.Τσιακούρμα – Διαβήματα από τη Λευκωσία για απελευθέρωσή τ
Επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση της υγείας του Ελληνοκύπριου Πανίκου Τσιακούρμα, ο οποίος κρατείται παράνομα από την περασμένη εβδομάδα από το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς την Ουάσινγκτον, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Πάντως, η Λευκωσία απορρίπτει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Τσιακούρμα με Τουρκοκύπριο λαθρέμπορο ναρκωτικών.
31
Επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση της υγείας του Ελληνοκύπριου Πανίκου Τσιακούρμα, ο οποίος κρατείται παράνομα από την περασμένη εβδομάδα από το ψευδοκράτος του Ντενκτάς. Η κυπριακή κυβέρνηση προβαίνει σε διαβήματα προς την Ουάσινγκτον, την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τα Ηνωμένα Έθνη, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Πάντως, η Λευκωσία απορρίπτει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο ανταλλαγής του Τσιακούρμα με Τουρκοκύπριο λαθρέμπορο ναρκωτικών.
Ο Τσιακούρμας είναι διαβητικός, και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκαν λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν στις φυλακές του κατοχικού καθεστώτος και του ξυλοδαρμού που υπέστη μετά τη σύλληψή του.
Την Τετάρτη ο Πανίκος Τσιακούρμας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας, όπως ανέφεραν στην οικογένειά του άτομα που τον επισκέφθηκαν. Η οικογένεια και οι συγγενείς του Ελληνοκυπρίου αναμένεται να συγκεντρωθούν και σήμερα, Πέμπτη, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ζητώντας και πάλι την απελευθέρωσή του.
Εν τω μεταξύ, η κυπριακή κυβέρνηση εντατικοποιεί τις προσπάθειές της για απελευθέρωση του Τσιακούρμα. Εκτός από το διάβημα που έγινε στη βρετανική κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιαννάκης Κασουλίδης, έδωσε οδηγίες να γίνουν διαβήματα προς την Ουάσινγκτον, την ΕΕ και τον ΟΗΕ.
Επιπλέον, έχει ζητηθεί από τις ηγεσίες της ομογένειας να καταγγείλουν την απαγωγή του Πανίκου Τσιακούρμα σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να ενημερώσουν σχετικά βουλευτές και γερουσιαστές στις χώρες όπου διαμένουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μοντέλο ΑΙ της Wall Street ερμηνεύει τους χρησμούς του προέδρου της FED
- Τραμπ: Μπορεί να βγει από το αδιέξοδο του πολέμου στο Ιράν; Για φαύλο κύκλο και μνήμες Βιετνάμ μιλούν στις ΗΠΑ
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Καταγγελία για «επίθεση Πλακιά με κλωτσιές» κατά του κατηγορούμενου Στουρνάρα
- Θρίλερ στην Κυψέλη: Μυστήριο με τη σορό γυναίκας σε βαλίτσα – Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή
- Τη νέα εγκατάσταση αφαλάτωσης στην Αμοργό εγκαινίασε ο Κικίλιας: «Ενισχύουμε τις υποδομές των νησιών μας»
- Νίσυρος: Νέος μόνιμος σεισμολογικός σταθμός ενισχύει την παρακολούθηση του ηφαιστείου στο νησί
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Επικοινωνιακά τεχνάσματα από Μητσοτάκη: Επιτήρηση έργων και υποσχέσεις για παροχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)


























![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442