Ένας αιώνας της ιστορίας των Χανίων σε ένα λεύκωμα
Παρουσιάστηκε την Κυριακή στον κινηματογράφο Αττικόν το δίτομο φωτογραφικό λεύκωμα, με τίτλο «Σινέ Σαντάντ 1899 - 1999, από το ένα γύρισμα του αιώνα στο άλλο». Η παρουσίαση του λευκώματος, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στην παλιά πόλη των Χανίων, έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από την Κρήτη και του ταυτόχρονου εορτασμού των 100 χρόνων κινηματογράφου.
Παρουσιάστηκε την Κυριακή στον κινηματογράφο Αττικόν το δίτομο φωτογραφικό λεύκωμα, με τίτλο «Σινέ Σαντάντ 1899 – 1999, από το ένα γύρισμα του αιώνα στο άλλο». Η παρουσίαση του λευκώματος, το οποίο είναι ένα αφιέρωμα στην παλιά πόλη των Χανίων, έγινε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την αποχώρηση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από την Κρήτη και του ταυτόχρονου εορτασμού των 100 χρόνων κινηματογράφου.
Το πολυσέλιδο φωτογραφικό λεύκωμα προλόγισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιάννης Φίλης. Στις διάφορες θεματικές ενότητες του βιβλίου αναφέρθηκαν, επίσης, η παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών Καίτη Αλέξη, ο αρχιτέκτων Γιάννης Σπανδάγος, ο κινηματογραφιστής Γιάννης Μαζοκοπάκης και η φιλόλογος και εκπαιδευτική σύμβουλος Αγγέλα Μάλμου.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας