31

Νέα αναταραχή στο εσωτερικό της εταιρείας «Αθήνα 2004». Ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Συναδινός υπέβαλε το πρωί της Δευτέρας την παραίτησή του από την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 για προσωπικούς λόγους, τους οποίους δεν θέλησε να αναλύσει. Ο Πέτρος Συναδινός είχε αναλάβει αυτήν τη θέση τον περασμένο Ιούνιο, μετά την παραίτηση του Κώστα Μπακούρη.

Ο Πέτρος Συναδινός απέστειλε το πρωί της Δευτέρας επιστολή προς τον «Αθήνα 2004» και τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενημερώνοντάς τους ότι δεν θα συνεχίσει το έργο του στην οργανωτική επιτροπή.


Η παραίτηση του Πέτρου Συναδινού δεν θεωρείται και τόσο μεγάλη «έκπληξη», καθώς υπήρχε έντονη φημολογία γύρω από αυτήν τον τελευταίο καιρό, έστω και αν ο ίδιος, αλλά και στελέχη του «Αθήνα 2004» και της κυβέρνησης τη διέψευδαν. Μάλιστα, ο Πέτρος Συναδινός είχε χαρακτηρίσει «αστειότητες» τα σενάρια περί παραίτησής του.


Ο τέως πλέον διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής είχε εκφράσει αρκετές φορές αντιρρήσεις για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στην εταιρεία. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι οι σχέσεις του με τον υπουργό Πολιτισμού, Ευάγγελο Βενιζέλο, κάθε άλλο παρά ιδανικές μπορούν να θεωρηθούν, αφού έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν και έχουν έλθει σε σύγκρουση.


Στην επιστολή του προς τον «Αθήνα 2004», μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επισημαίνει πως η παραίτησή του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους. Όπως τονίζει, άλλωστε, η εταιρεία βρίσκεται «σε πολύ καλό δρόμο, όπως κατέστη εμφανές και από τα εύσημα της επιτροπής της ΔΟΕ στην πρόσφατη επίσκεψή της και έπειτα από τον έλεγχο που πραγματοποίησε για την πορεία των έργων».


Ο Πέτρος Συναδινός κάλεσε με την επιστολή του όλα τα μέλη του «Αθήνα 2004» να συνεχίσουν να εργάζονται κατά τον ίδιο τρόπο, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος. Ευχαρίστησε όλους αυτούς με τους οποίους συνεργάστηκε για τις «ευχάριστες αναμνήσεις» και ευχήθηκε «καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο».


Απάντηση Αγγελοπούλου


Η πρόεδρος του «Αθήνα 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία βρίσκεται στη Λοζάνη, για επαφές με αξιωματούχους της ΔΟΕ, μόλις πληροφορήθηκε την παραίτηση του κ. Συναδινού, δήλωσε: «Λυπούμαστε όλοι που ο Πέτρος Συναδινός έφυγε για προσωπικούς του λόγους. Συνεργαστήκαμε πολύ καλά και στη διεκδίκηση και τώρα. Του εύχομαι κάθε καλό. Ο δρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μακρύς. Όπως ξέρουμε από την πείρα και των άλλων πόλεων, χρειάζεται πολλές φορές και προσωπικό κόστος. Είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Πρέπει να τιμήσουμε και τη ΔΟΕ, που μας εμπιστεύτηκε το να οργανώσουμε τους Αγώνες 2004, και την πολιτεία, που μας εμπιστεύτηκε να οργανώσουμε αυτήν τη μεγάλη υπόθεση. Είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας. Συνεχίζουμε…».


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδεχόμενο να μην καλυφθεί η θέση του διευθύνοντα συμβούλου και οι αρμοδιότητες που είχε ο κ. Συναδινός να «περάσουν» στην κ. Αγγελοπούλου ως πρόεδρο της εταιρείας, ώστε να πληρωθεί, απλώς, η θέση του εντεταλμένου συμβούλου στην πενταμελή εκτελεστική γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ