71

Ένα πραγματικά σύγχρονο κράτος καταξιώνεται ως προς την κοινωνική του αποστολή όταν αποδεικνύει καθημερινά και έμπρακτα την ευαισθησία του και την αλληλεγγύη του· όταν φροντίζει και προστατεύει τις ασθενέστερες ομάδες των πολιτών του. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, το Σάββατο, σε μήνυμά του εν όψει της Ημέρας για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες την Κυριακή.

«Η Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες παρέχει σε όλους μας την ευκαιρία να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Η Νέα Δημοκρατία, βάζοντας πρώτα και πάνω από όλα τον άνθρωπο, με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης, επισημαίνει πως στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες δεν μπορεί παρά να αντιμετωπίζονται ως άτομα με ειδικά προσόντα και δεξιότητες» υποστήριξε ο κ. Καραμανλής.


Σε άλλα σημεία του μηνύματός του ζήτησε την άμεση δημιουργία των υποδομών που απαιτούνται για τη διά βίου εκπαίδευση και την απασχόληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, με στόχο την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. «Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι οι υπάρχουσες δομές ειδικής εκπαίδευσης δεν καλύπτουν σήμερα παρά μόνο τις ανάγκες ενός ποσοστού της τάξης του 8%» τόνισε, και προσέθεσε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι «το χτύπημα της προκατάληψης που γεννά τον αποκλεισμό».


Διαμαρτυρία παραπληγικών στο Μέγαρο Μαξίμου


Όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΪ 100,4, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών θα πραγματοποιήσει στις 11 το πρωί της Κυριακής συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Αίτημα του συλλόγου είναι η παρέμβαση του πρωθυπουργού για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραπληγικοί, τα οποία επί χρόνια μένουν άλυτα, παρά τις υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ