Ο αστιγματισμός θεραπεύεται με λέιζερ
Τζάκσον, Μισισίπι: Μια νέα χειρουργική μέθοδος με λέιζερ, η οποία θεραπεύει τον αστιγματισμό, εφαρμόστηκε σε τέσσερις ασθενείς στις ΗΠΑ με απόλυτη επιτυχία.
Τζάκσον, Μισισίπι: Μια νέα χειρουργική μέθοδος με λέιζερ, η οποία θεραπεύει τον αστιγματισμό, εφαρμόστηκε σε τέσσερις ασθενείς στις ΗΠΑ με απόλυτη επιτυχία.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, ένας στους τέσσερις που φορούν γυαλιά πάσχει από αστιγματισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εστιάσει καθόλου χωρίς αυτά. Η χρήση των οφθαλμικών εγχειρήσεων με λέιζερ είναι ήδη αρκετά διαδεδομένη σε περιπτώσεις μυωπίας, πρεσβυωπίας και καταρράχτη. Μέχρι πρόσφατα όμως η Αμερικανική Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν είχε εγκρίνει αυτήν τη μέθοδο για την αντιμετώπιση του αστιγματισμού.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στο News Wise η Δρ Κόνι ΜακΚάα, καθηγήτρια Οφθαλμολογίας και Βιοχημείας και διευθύντρια του Ιατρικού Κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Μισισίπι, η οποία πραγματοποίησε τις πρώτες εγχειρήσεις αστιγματισμού στις 21 Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι οι χειρουργημένοι παρουσιάζουν βελτίωση από την πρώτη κιόλας ημέρα μετά την επέμβαση.
health.in.gr
- Πέθανε ο ηθοποιός Τσακ Νόρις
- Εφοδος του ελληνικού FBI στην επιχείρηση γνωστού γκαλερίστα
- CNBC: Δέκα επαγγέλματα που οι γυναίκες υπερτερούν έναντι των ανδρών
- Με μία αγωνιστική τιμωρήθηκε ο Φουρνιέ και χάνει Παναθηναϊκό
- Κώστας Νικούλι: Το bullying στο σχολείο, οι Αθώοι και στο βάθος η Επίδαυρος
- «Πυρά» κομμάτων για την αοριστολογία Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών του πολέμου
