61

Αναθεώρηση των κονδυλίων του προϋπολογισμού προκειμένου να αυξηθούν οι δαπάνες για το υπουργείο Αμυνας, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων, πρότεινε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας σε συνάντηση που είχαν χθες πριν από τη σύσταση του ΚΥΣΕΑ για τα Eurofighter. O Γιάννος Παπαντωνίου αναγνώρισε το πρόβλημα, άλλα τόνισε ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα ανακατανομή των κονδυλίων του προϋπολογισμού και ότι θα επιδιώξει να βρεθεί άλλη λύση.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να ζήτησε επιπλέον κονδύλια της τάξεως των 10 δισ. δρχ., τα οποία, όπως του εξήγησε ο Γιάννος Παπαντωνίου, δεν είναι δυνατόν να δοθούν σύμφωνα με όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2001, αλλά ενδεχομένως να βρεθεί άλλη συμβιβαστική λύση.


Πάντως, το υπουργείο Οικονομικών έχει αποστείλει εδώ και καιρό μήνυμα προς όλα τα υπουργεία ότι οι επιπλέον ανάγκες τους θα μπορούσαν να καλυφθούν μέσω δραστικού περιορισμού των δαπανών των ίδιων των υπουργείων.


Στόχος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων είναι η συγκράτηση των δαπανών και του δημοσίου χρέους, το οποίο το 2001 προβλέπεται ότι θα πέσει για πρώτη φορά κάτω από το 100% του ΑΕΠ και θα κυμανθεί στο 98,9%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ