Ταινίες με θέμα τη μετανάστευση στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 7 Δεκεμβρίου
Είκοσι τέσσερις ταινίες Ευρωπαίων σκηνοθετών με θέμα τη μετανάστευση μεταφέρονται στις μεγάλες οθόνες της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Το Μετέωρο βήμα του μετανάστη. Πολυπολιτισμικές περιπλανήσεις στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο του 90». Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ολύμπιον από την 1 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
38
Είκοσι τέσσερις ταινίες Ευρωπαίων σκηνοθετών με θέμα τη μετανάστευση μεταφέρονται στις μεγάλες οθόνες της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Το Μετέωρο βήμα του μετανάστη. Πολυπολιτισμικές περιπλανήσεις στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο του 90». Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ολύμπιον από την 1 έως τις 7 Δεκεμβρίου.
Η εκδήλωση δίνει την ευκαιρία, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, να γνωρίσουμε τη σύγχρονη κινηματογραφική άποψη για τη μετανάστευση και να παρακολουθήσουμε το διαρκή διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές κουλτούρες και τα νέα πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.
Διοργανωτές είναι το Βρετανικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Cedefop, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.
Κατά την επίσημη έναρξη του κινηματογραφικού αφιερώματος, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, θα προβληθεί η ταινία «Ανθρωποι από Μακριά» του Ζακ Κεμπαντιάν, παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη. Στον ίδιο χώρο, το Σάββατο, θα είναι παρούσα η σκηνοθέτιδα της ταινίας «Γερμανοί Αστυνομικοί», Αϊσούν Μπάντενσοϊ, η οποία θα συζητήσει με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.
Η Ελλάδα θα λάβει μέρος στο αφιέρωμα με τις ταινίες «Απ το Χιόνι», «Από την άκρη της πόλης», «Όταν έρθει η μαμά για τα Χριστούγεννα» και «Κλειστοί Δρόμοι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442