
η πρώτη ταινία που θα μεταδοθεί μέσω δορυφόρου
Το Bounce της εταιρείας Miramax, μία ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Μπεν Αφλεκ, είναι το πρώτο φιλμ το οποίο θα μεταδοθεί την Παρασκευή μέσω δορυφόρου στο Times Square της Νέας Υόρκης.
69
Το Bounce της εταιρείας Miramax, μία ερωτική ιστορία με πρωταγωνιστές την Γκουίνεθ Πάλτροου και τον Μπεν Αφλεκ, είναι το πρώτο φιλμ το οποίο θα μεταδοθεί την Παρασκευή μέσω δορυφόρου στο Times Square της Νέας Υόρκης.
Απόπειρες για την προβολή ταινιών μέσω δορυφόρου έχουν γίνει και στο παρελθόν, από τη Warner Bros για την «Καταιγίδα» και από την Disney για την ταινία καρτούν «Tαρζάν». Η ταινία Bounce είναι η πρώτη επεξεργασμένη σε ψηφιακή μορφή και περιορίζει δραματικά τις ατέλειες που παρουσιάζει η εικόνα στις συμβατικές κόπιες.
Βέβαια, το κόστος μετατροπής της ταινίας σε ψηφιακή μορφή έχει υψηλό κόστος και απαιτείται ψηφιακή μηχανή προβολής, η οποία στοιχίζει 150.000 – 200.000 δολάρια (60 – 80 εκατ. δρχ.), την ώρα που μία αντίστοιχη συμβατική κοστίζει 35.000 δολάρια (14 εκατ. δρχ. περίπου). Θεωρείται πως η χρήση του ψηφιακού μέσου προβολής δεν πρόκειται να εφαρμοστεί εάν το κόστος δεν πέσει τουλάχιστον στο ήμισυ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Παιδιά και κλοπή ταυτότητας: Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς
- Η Εθνική Ελλάδας για 6η φορά σε τελικό διεθνών διοργανώσεων – Πάει για το πρώτο χρυσό! (vids)
- «Δεν ήθελα ο Φέρι Μπιούλερ να είναι κάποιος που θα ήθελες να χτυπήσεις»
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο αλγόριθμος των μεγάλων ανατροπών – Η «προφητεία» του περίφημου «Dr. Doom»
- «Ό,τι πιο ηλίθιο έχω ακούσει»: Όταν πρώην αρχηγός της Μοσάντ προειδοποιούσε εναντίον της επίθεσης στο Ιράν
- Τι αποκαλύπτει η Οδύσσεια για την αρχαιοελληνική επιστήμη και τεχνολογία




