Η διατροφή συνδέεται και με την ψυχική υγεία, σύμφωνα με το Mind
Λονδίνο:Η πνευματική υγεία μπορεί να συνδέεται με τη βελτίωση των διατροφικών μας συνηθειών, όπως υποστηρίζει το βρετανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγιεινής Mind.
Το ίδρυμα μάλιστα, έχει εκδώσει ένα νέο οδηγό, το Mind Guide, για τις ψυχικές μεταβολές και το φαγητό, στον οποίο δίδεται έμφαση στη σχέση μεταξύ του τι τρώμεκαι του πώς αισθανόμαστε.
‘Οπως μεταδίδει το BBC, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύεται με την ευκαιρία της εβδομάδας για την ψυχική υγεία, αναφέρουν ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους είπε ότι τρώγοντας σοκολάτες βελτιώνει την ψυχική του διάθεση -έστω κι αν για πολλούς αυτό διαρκεί ελάχιστα-.
Ωστόσο, ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπε ότι οι γλυκές και οι σακχαρώδεις τροφές είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στην πνευματική του υγεία.
«Η διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα ενός ολόκληρου πεδίου ψυχικών ασθενειών, περιλαμβανομένων του αυτισμού, της σχιζοφρένειας, της κατάθλιψης, και των κρίσεων πανικού» υποστηρίζει το Mind Guide.
Επιπλέον, στις σελίδες του οδηγού αναγράφονται λίστες με τροφές, οι οποίες επιδρούν στη διάθεση του ατόμου. Μερικές από αυτές είναι: τεχνητά αρωματισμένα και συντηρητικά, σοκολάτα, καφές, αβγά, προϊόντα γάλακτος, πορτοκάλια, ζάχαρη, προϊόντα σίτου κ.ά.
Ο οδηγός πάντως προτείνει, ότι ο καλύτερος τρόπος για να μεταβάλει κάποιος τις διατροφικές του συνήθειες προκειμένου να βελτιώσει την ψυχική του υγεία, είναι με τη βοήθεια διατροφολόγου . Πάντως, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τους «εαυτούς» τους μόνο σταδιακά, αφαιρώντας σιγά – σιγά από τη διατροφή τους τις τροφές που τους προκαλούν τόσο οργανική όσο και… ψυχική ευαισθησία.
health.in.gr
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Β. Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη και το βάθος της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας
- Ωμή παρέμβαση Τραμπ υπέρ των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη – Προειδοποιεί για «μεγάλη αντικατάσταση»
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»