Το ίδρυμα μάλιστα, έχει εκδώσει ένα νέο οδηγό, το Mind Guide, για τις ψυχικές μεταβολές και το φαγητό, στον οποίο δίδεται έμφαση στη σχέση μεταξύ του τι τρώμεκαι του πώς αισθανόμαστε.


‘Οπως μεταδίδει το BBC, τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, η οποία δημοσιεύεται με την ευκαιρία της εβδομάδας για την ψυχική υγεία, αναφέρουν ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους είπε ότι τρώγοντας σοκολάτες βελτιώνει την ψυχική του διάθεση -έστω κι αν για πολλούς αυτό διαρκεί ελάχιστα-.


Ωστόσο, ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπε ότι οι γλυκές και οι σακχαρώδεις τροφές είχαν αρνητικό αποτέλεσμα στην πνευματική του υγεία.


«Η διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα ενός ολόκληρου πεδίου ψυχικών ασθενειών, περιλαμβανομένων του αυτισμού, της σχιζοφρένειας, της κατάθλιψης, και των κρίσεων πανικού» υποστηρίζει το Mind Guide.


Επιπλέον, στις σελίδες του οδηγού αναγράφονται λίστες με τροφές, οι οποίες επιδρούν στη διάθεση του ατόμου. Μερικές από αυτές είναι: τεχνητά αρωματισμένα και συντηρητικά, σοκολάτα, καφές, αβγά, προϊόντα γάλακτος, πορτοκάλια, ζάχαρη, προϊόντα σίτου κ.ά.


Ο οδηγός πάντως προτείνει, ότι ο καλύτερος τρόπος για να μεταβάλει κάποιος τις διατροφικές του συνήθειες προκειμένου να βελτιώσει την ψυχική του υγεία, είναι με τη βοήθεια διατροφολόγου . Πάντως, οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τους «εαυτούς» τους μόνο σταδιακά, αφαιρώντας σιγά – σιγά από τη διατροφή τους τις τροφές που τους προκαλούν τόσο οργανική όσο και… ψυχική ευαισθησία.

health.in.gr