Υγειoνομική κάλυψη ύψους 80 δισ. δρχ. για την Ολυμπιάδα του 2004
Αθήνα: Έως τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των αναγκών της χώρας κατά την Ολυμπιάδα του 2004. Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη το πρόγραμμα εθελοντισμού, μέσω του οποίου θα αναζητηθούν τα άτομα που έναντι συμβολικής αμοιβής θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον τομέα της Υγείας για την άρτια διοργάνωση των Αγώνων.
Στο σχέδιο, που αναμένεται να κοστίσει περί τα 80 δισ. δρχ., προβλέπεται η αγορά 100 νέων ασθενοφόρων, εξοπλισμένων με το ασύρματο δίκτυο τηλεπικοινωνιών Τετράς. Το δίκτυο αυτό θα επιτρέπει στους γιατρούς να λαμβάνουν τις ιατρικές τους αποφάσεις μέσω της τηλεϊατρικής.
Επίσης, προβλέπεται και η αγορά μοτοσικλετών για άμεση άφιξη των γιατρών στον τόπο του συμβάντος. Πάντως, αναμένεται να αλλάξει και η εικόνα των νοσοκομείων ΚΑΤ, Ευαγγελισμός, Γενικό Κρατικό Αθηνών και Σισμανόγλειο, δεδομένου ότι θα αποτελούν τους σταθμούς όπου θα φτάνουν όλα τα έκτακτα περιστατικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με το «Αθήνα 2004», έχει αποφασίσει να επιστρατεύσει 4.000 εθελοντές γιατρούς και νοσοκόμους, αλλά ακόμη και απλούς πολίτες, οι οποίοι θα παρέχουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους περίπου 17.000 αθλητές και 5.000.000 τουρίστες που θα βρεθούν εκείνη την περίοδο στην Αθήνα.
Πενήντα δισ. δρχ. από το συνολικό κόστος του σχεδίου θα διατεθούν για τη βελτίωση της υποδομής σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ, ενώ τα υπόλοιπα για την εκπαίδευση του μόνιμου προσωπικού και των εθελοντών.
health.in.gr
- Κακοκαιρία: Γυναίκα παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της στη Βάρη – Έμεινε για τρεις ώρες σε ένα δέντρο
- Έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών στο Δήμο Γλυφάδας
- Το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Πόλη μέσα από το βίντεο της ΚΑΕ (vid)
- Ποιοι Beatles; Ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι έτοιμος να σπάσει το ρεκόρ των Σκαθαριών που κρατάει 25 χρόνια
- Πώς έγινε η τραγωδία στο Άστρος – Πατέρας ενός 9χρονου παιδιού ο λιμενικός που παρασύρθηκε από τα κύματα
- ΠΑΣΟΚ: «Βαριά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την απόφαση της Ευρωβουλής για τη Mercosur» λέει ο Τσουκαλάς
