Στο 50% η απαλλαγή από το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες
Τροπολογία που αφορά στην αύξηση του ποσοστού απαλλαγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης (ντίζελ) για τη γεωργία από το 40% στο 50% πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, στο πλαίσιο του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.
40
Τροπολογία που αφορά στην αύξηση του ποσοστού απαλλαγής από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης (ντίζελ) για τη γεωργία από το 40% στο 50% πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή, στο πλαίσιο του υπό συζήτηση φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα.
Επιπλέον, για τη χρήση του πετρελαίου ντίζελ σε θερμοκήπια, ξηραντήρια, ανεμομείκτες και αντλητικά συγκροτήματα ισχύος άνω των 150 ίππων παρέχεται απαλλαγή σε ποσoστό 30%. Για τους δικαιούχους της τροπολογίας αυτής, με την προσθήκη και του προαναφερόμενου 50%, η συνολική απαλλαγή καθορίζεται στο 80%.
Η τροπολογία, όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, έχει στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος και περιλαμβάνει, εκτός από την αύξηση του ποσοστού απαλλαγής από τον ΕΦΚ, την αναπροσαρμογή των ειδικών κατά αποκοπή συντελεστών του τρίτου εδαφίου της παρ. 22 του άρθρου 15 του Ν. 2386/96 (ΦΕΚ 43 Α). Για τη φυτική παραγωγή ο συντελεστής διαμορφώνεται από το 1,59% στο 2%, ενώ για τη ζωική παραγωγή και τις λοιπές περιπτώσεις από το 0,45% σε 0,60%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρή γυναίκα στη Γλυφάδα – Επέβαινα σε ΙΧ που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά
- Το μακρύ χέρι των ΗΠΑ: Η αμερικανική κυβέρνηση προσπάθησε να επηρεάσει τη δίκη Λεπέν, λέει Γαλλίδα δικαστής
- Γαλλία: Το Ελιζέ διαψεύδει τον Τραμπ ότι έπεισε τον Μακρόν να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων
- Το μήνυμα του Φουστέρ για την επιστροφή στο Καραϊσκάκη: «Μεγάλα συναισθήματα, μια ανάμνηση για πάντα»
- Ο Σωκράτης Μάλαμας επέστρεψε με νέο άλμπουμ και μικρές ιστορίες σχέσεων
- ΣΥΡΙΖΑ: Άβολες αλήθειες για τις επιδόσεις Μητσοτάκη στο ζήτημα του κόστους ζωής των Ελλήνων από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ