31

Σοβαρές παρατυπίες διαπιστώθηκαν από παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) κατά τη διάρκεια των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή στο Αζερμπαϊτζάν. Η επικεφαλής της αποστολής του οργανισμού στο Μπακού έκανε λόγο για εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές και για εκφοβισμό των υποψηφίων της αντιπολίτευσης.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι το κυβερνών κόμμα Γένι Αζερμπαϊτζάν του προέδρου Χαϊντάρ Αλίγιεφ αναδείχτηκε νικητής των εκλογών με ποσοστό άνω του 74%. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι έχουν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων.


Το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει επισημάνει ότι η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο Αζερμπαϊτζάν αποτελεί βασικό παράγοντα για την ένταξη της χώρας στο διεθνή οργανισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters