53

Τη δέσμευση ότι το θέμα της αυτοκτονίας του Χρ.Κεντήρα θα ερευνηθεί, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις, ανέλαβε τη Δευτέρα, στη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η τραγική κατάληξη του περιστατικού δημιουργεί πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ).

Παράλληλα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προανήγγειλε διάλογο με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ΕΣΗΕΑ, με θέμα το ρόλο τους σε τέτοιου είδους περιστατικά. Ο ίδιος επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας τους με την αστυνομία και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την προβολή αρνητικών προτύπων.


Όσον αφορά στην ανάμειξη του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην υπόθεση, εξήρε τη συμβολή του, τονίζοντας ότι ακολούθησε τις αυστηρές οδηγίες της αστυνομίας και του ψυχολόγου και ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις, ώστε να έχει αίσιο τέλος η επιχείρηση.


Για την αυτοκτονία του Χρ.Κεντήρα έχουν διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ