48

Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή και η δεύτερη από τις εννέα συμφωνίες «χαμηλής πολιτικής» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία αφορά στις θαλάσσιες μεταφορές. Την πρώτη, που προβλέπει την ελληνοτουρκική συνεργασία σε θέματα εμπορίου, έχει ήδη επεξεργαστεί και κυρώσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Επιτροπής είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο του Σώματος, Απόστολο Κακλαμάνη, να μην την προωθήσει προς επικύρωση στην ολομέλεια, τουλάχιστον έως ότου η Τουρκία ξεκαθαρίσει τις επιδιώξεις της, μετά τη στάση που επέδειξε κατά τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση Destined Glory 2000.


Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή, για να λάβει στη συνέχεια διαβεβαιώσεις από τον κ. Κακλαμάνη πως οι εννέα συμφωνίες θα προωθηθούν κανονικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ