Achirana – Κριτική
Ο πιανίστας Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ο δεύτερος Έλληνας καλλιτέχνης, μετά την Ελένη Καραΐνδρου, που ηχογραφεί στη γερμανική ετικέτα ECM. Συμμετέχει σε τρίο που συναπαρτίζουν ο Νορβηγός μπασίστας Arild Andersen (γεννήθηκε το 1945, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Jan Garbarek Trio και, πέρα από τη σημαντική προσωπική του καριέρα, έχει συνεργαστεί στενά με δημιουργούς όπως οι Sam Rivers, Sheila Jordan, Kenny Wheeler, Paul Motian, Bill Frisell, Ralph Towner και το κουαρτέτο εγχόρδων Cikada) και ο βετεράνος Βρετανός ντράμερ John Marshall (γεννήθηκε το 1941, στις αρχές της δεκαετίας του ’60 συνεργάστηκε με τους Alexis Korner, John McLaughlin, Dave Holland, John Surman, Jack Bruce, υπήρξε μέλος και κατόπιν επικεφαλής των Soft Machine, ενώ διακρίθηκε και ως μέλος του συνόλου Colours του Eberhard Weber).
Η ενασχόληση του Τσαμπρόπουλου κατά κύριο λόγο με την κλασική μουσική (πέρα από σολίστας, είναι διεθνούς φήμης συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας) δεν τον εμποδίζει να ξεδιπλώσει στο «Achirana» μια σπάνια jazz ιδιοσυγκρασία, λειτουργική τόσο στις υποβλητικές στιγμές όσο και στις πιο περιπετειώδεις συνθέσεις. Η «χημεία» μεταξύ των τριών μουσικών αποδεικνύεται άριστη, οδηγώντας σε ένα έργο που πλάθει δική του φωνή, μέσα από τη συνισταμένη δράση του καλύτερου καλλιτεχνικού εαυτού των συντελεστών του.
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
- Τι συμβαίνει με τον Γκριεζμάν στην Ατλέτικο – Γιατί θα μείνει εκτός δράσης
