
Με τεράστια οικονομική ζημία κλείνει η EXPO 2000 στο Ανόβερο
Με οικονομική ζημία άνω του ενός δισ. δολαρίων (400 δισ. δραχμές) έληξε την Τρίτη η διεθνής έκθεση EXPO 2000 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η προσέλευση του κοινού ήταν κατώτερη από ό,τι αναμενόταν, και... το λογαριασμό καλούνται τώρα να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς η ζημία είναι έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν οι διοργανωτές. Παρ όλα αυτά, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, χαρακτήρισε την έκθεση «άκρως επιτυχημένη».
31
Με οικονομική ζημία άνω του ενός δισ. δολαρίων (400 δισ. δραχμές) έληξε την Τρίτη η διεθνής έκθεση EXPO 2000 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η προσέλευση του κοινού ήταν κατώτερη από ό,τι αναμενόταν, και… το λογαριασμό καλούνται τώρα να πληρώσουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι, καθώς η ζημία είναι έξι φορές μεγαλύτερη από αυτήν που προέβλεπαν οι διοργανωτές. Παρ όλα αυτά, ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, χαρακτήρισε την έκθεση «άκρως επιτυχημένη».
Όπως μεταδίδει το BBC, η έκθεση, που διήρκεσε πέντε μήνες, προσέλκυσε λιγότερους από τους μισούς επισκέπτες που ανέμεναν οι διοργανωτές. Η γερμανική κυβέρνηση προσδοκούσε περισσότερους από 40 εκατομμύρια επισκέπτες, αλλά συνολικά πωλήθηκαν μόνο 18 εκατομμύρια εισιτήρια. Επιπλέον, το 90% των επισκεπτών της EXPO 2000 ήταν Γερμανοί.
Οι υπεύθυνοι αναζητούν τώρα τα αίτια της αποτυχίας. Πολλοί, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η επιλογή της πόλης που φιλοξένησε την έκθεση ήταν λανθασμένη, καθώς το Ανόβερο, που βρίσκεται στο γερμανικό Βορρά, έχει λίγα τουριστικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες.
Εντούτοις, ο Σρέντερ χαρακτήρισε την έκθεση «άκρως επιτυχημένη», επειδή, όπως υποστήριξε, συνέβαλε στην ανάδειξη του κοσμοπολίτικου προφίλ της Γερμανίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
- Κατάρρευση του αφηγήματος για UEFA και Λανουά και η διαρροή ορισμών
- «Σε μισή ώρα κατέληξε» – Συγκλονίζει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παξών για τον 15χρονο
- Έλλη Λαμπέτη: Η ανάρτηση της Φίνος Φιλμ για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της
