
Έχετε πειρατικό λογισμικό; H Microsoft σας δίνει το γνήσιο
Η Microsoft προτίθεται να χαρίσει λογισμικό της σε χρήστες που εξαπατήθηκαν πληρώνοντας για τα αυθεντικά Windows, ή άλλες εφαρμογές της, παίρνοντας όμως τελικά εν αγνοία τους, πειρατικά αντίγραφά τους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να περιορίσει την πειρατεία και τη διάδοση παράνομων προγραμμάτων.
65
Η Microsoft προτίθεται να χαρίσει λογισμικό της σε χρήστες που εξαπατήθηκαν πληρώνοντας για τα αυθεντικά Windows, ή άλλες εφαρμογές της, παίρνοντας όμως τελικά εν αγνοία τους, πειρατικά αντίγραφά τους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να περιορίσει την πειρατεία και τη διάδοση παράνομων προγραμμάτων.
Όπως μετέδωσε to ZDNet την Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αντικαταστήσει το λογισμικό όταν αποδειχθεί εντός δύο ημερών από την αγορά του προϊόντος ότι ο πελάτης -ιδιώτης ή εταιρείες- εξαπατήθηκε και απόκτησε απομίμηση αντί για το γνήσιο πρόγραμμα.
Υπεύθυνοι της Microsoft δήλωσαν ότι αποφάσισαν να αναλάβουν αυτή την πρωτοβουλία, επειδή το κλεψίτυπο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει νομικές αντιδικίες, αλλά και να κλονίσει την αξιοπιστία μίας εταιρείας. Η Microsoft δεν θα αντικαθιστά όμως τα προφανέστατα πειρατικά αντίγραφα των προγραμμάτων της, όπως για παράδειγμα εκείνα που έχουν αντιγραφεί σε φθηνούς εγγράψιμους δίσκους CD.
Επίσης, η μεγάλη εταιρεία λογισμικού θα προσπαθήσει να εντοπίσει άτομα που διακινούν παράνομα προγράμματά της, προκειμένου να σταματήσει αυτό το είδος συναλλαγών, που της κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο από απολεσθέντα έσοδα. Για το σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει μία ομάδα ερευνητών, την Production Identification Team, η οποία μάλιστα ερευνά στο Internet για πηγές παράνομων προγραμμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση – «Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση»
- Μασκισμός: Πώς ο Έλον Μασκ αναδιαμορφώνει τον κόσμο
- Αταμάν για τη «διαβολοβδομάδα» στην Ισπανία: «Για εμάς είναι σαν ένα Final Four…»
- Διάχυση ευθυνών από Μητσοτάκη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Ελληνική παθογένεια «βαπτίζει» το ρουσφέτι της κυβέρνησης – Τι είπε για την ασυλία βουλευτών
- Τα σενάρια, οι επαφές και τα κλεισμένα deals που έρχονται στη Euroleague
- Μαρούσι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 27χρονης που έπεσε δύο φορές στο κενό από το διαμέρισμά της


