61

Βαριά πρόστιμα συνολικού ύψους 185,6 εκατ. δρχ. επέβαλε την Τρίτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πέντε εισηγμένες εταιρείες και σε τρία φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις που αφορούσαν στην πρόσκληση σε δημόσια εγγραφή χωρίς άδεια από την Επιτροπή και στην πλημμελή ενημέρωση των εποπτικών αρχών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους τριών εκατομμυρίων δραχμών σε καθεμία από τις εταιρείες ΑΕΔΑΚ, Barclays, ΕΤΒΑ – Π&Κ και Λαϊκή, επειδή καθυστέρησαν να υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία στις εποπτικές αρχές.


Επίσης, αποφασίστηκε η επιβολή προστίμου ύψους 55 εκατ. δρχ. στην Αγροτική Τράπεζα, επειδή δεν ανακοίνωσε τη μεταβολή των ποσοστών συμμετοχής της στις εταιρείες ΚΑΕ ΑΕ και Αγροτική ΑΕΓΑ.


Τέλος, το συνολικό ποσό των 121,1 εκατ. δρχ. καλούνται να πληρώσουν τρεις μέτοχοι και μέλη του ΔΣ της εταιρείας Κυριακίδης – Μάρμαρα Γρανίτες ΑΒΕΕ για τη διενέργεια συναλλαγών άνω των 100 εκατ. δρχ. σε μία συνεδρίαση, τις οποίες δεν δημοσιοποίησαν, όπως όφειλαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ