Ο Ντάριο Φο ενάντιος στη θανατική ποινή
Στον αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλο τον κόσμο παραχωρεί τα έσοδα του νέου θεατρικού του έργου ο Ντάριο Φο, ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα μας. Στόχος της πρωτοβουλίας του Ιταλού συγγραφέα είναι να τιμήσει τη μνήμη του Ρόκο Ντέρεκ Μπερναμπέι, του Ιταλοαμερικανού που εκτελέστηκε στη Βιρτζίνια τον προηγούμενο μήνα.
38
Στον αγώνα για την κατάργηση της θανατικής ποινής σε όλο τον κόσμο παραχωρεί τα έσοδα του νέου θεατρικού του έργου ο Ντάριο Φο, ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα μας. Στόχος της πρωτοβουλίας του Ιταλού συγγραφέα είναι να τιμήσει τη μνήμη του Ρόκο Ντέρεκ Μπερναμπέι, του Ιταλοαμερικανού που εκτελέστηκε στη Βιρτζίνια τον προηγούμενο μήνα.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγωνιστούμε για την κατάργηση της θανατικής ποινής, όπου και αν αυτή εφαρμόζεται» τόνισε ο Ντάριο Φο, στον οποίο απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 1997.
«Την περίοδο που εδώ, στη Ρώμη, πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις για τη σωτηρία του Μπερναμπέι, εγώ βρισκόμουν στην Αμερική. Εκεί με τη σύζυγό μου Φράνκα εκφράσαμε την αγανάκτησή μας για την επικείμενη εκτέλεση, αλλά, όταν αναφέραμε το όνομα του Μπερναμπέι, ούτε ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δεν γνώριζε για τι ακριβώς μιλούσαμε» ανέφερε έκπληκτος.
Το νέο έργο του, με τίτλο The Saint Jester Francis, αποτελεί παρωδία της ζωής του αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, «του πιο λογοκριμένου αγίου στην ιστορία της Εκκλησίας», όπως είπε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Τέμπη: Παραπομπή Τριαντόπουλου και Αγοραστού σε δίκη για το μπάζωμα από τον Άρειο Πάγο
- Σπείρα αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού από ηλικιωμένους σε Γλυφάδα και Ηλιούπολη – Επεισοδιακή η σύλληψη των τριών μελών
- Μέση Ανατολή: Αναθεωρήθηκε η εκτίμηση απειλής στη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα – Σε επιφυλακή η ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ
- Μετά τα drone, ΗΠΑ και Ευρώπη ποντάρουν σε μη επανδρωμένα μαχητικά
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442