25

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη την τοποθέτηση του Γιόζεφ Ακερμαν στη θέση του απερχόμενου προέδρου Ρολφ-Ερνστ Μπρόιερ. Η αλλαγή δεν πρόκειται να ισχύσει άμεσα, αλλά από τα μέσα του 2002, οπότε και τελειώνει το συμβόλαιο του Ρ.Μπρόιερ.

Ο ηλικίας 52 ετών κ. Ακερμαν, επικεφαλής των επιχειρήσεων επενδυτικής τραπεζικής της Deutsche Bank, είναι Ελβετός και έχει διατελέσει πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Ο Γ.Ακερμαν προσελήφθη στην Deutsche Bank μόλις πριν από τέσσερα χρόνια και θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή για τη θέση του προέδρου, αν και η ανακοίνωση της τοποθέτησής του σχεδόν δύο έτη πριν από τη λήξη του συμβολαίου του νυν προέδρου εξέπληξε τους οικονομικούς αναλυτές.


Ο 62χρονος Ρολφ-Ερνστ Μπρόιερ αναμένεται ότι θα παραμείνει στην Deutsche Bank και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα τοποθετηθεί πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου.
Ο πρόεδρος της γερμανικής τράπεζας, πάντως, αντέδρασε έντονα στις επικρίσεις που δέχτηκε στο παρελθόν για κακούς χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με την Dresdner, που εάν δεν αποτύγχαναν θα είχαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ