28

Ο περιορισμός του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, μέσω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο μαζούτ, μπορεί να συγκρατήσει το κύμα των αλλεπάλληλων ανατιμήσεων στα βιομηχανικά προϊόντα που αναμένεται να προκαλέσουν οι αυξήσεις στα καύσιμα. Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του την Τετάρτη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Λευτέρης Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο ΣΕΒ προτείνει τη μείωση του ΕΦΚ ως μέτρο περιορισμού του συνολικού κόστους παραγωγής, στο οποίο οι ενεργειακές δαπάνες υπολογίζεται ότι συμβάλλουν κατά 10% έως 15%. Εξαιτίας της ανόδου των τιμών των καυσίμων διεθνώς, το κόστος αυτό αυξήθηκε ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και η αύξηση αυτή θα επηρεάσει τελικά τον καταναλωτή.


Παράλληλα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, το κόστος του μαζούτ στη χώρα μας είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, γεγονός που μειώνει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ