Κίνηση στήριξης του ευρώ προαναγγέλλει ο Σόλμπες
Θα υπάρξει παρέμβαση υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος διαβεβαίωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εl Pais, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Πέδρο Σόλμπες.
62
Θα υπάρξει παρέμβαση υπέρ του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος διαβεβαίωσε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Εl Pais, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Πέδρο Σόλμπες.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η βασική αιτία της πτώσης του ευρώ είναι το γεγονός ότι οι προοπτικές της ΕΕ είναι καλές, αλλά οι αμερικανικές είναι ακόμα καλύτερες. Υποστήριξε, ωστόσο, ότι η διαφορά ανάπτυξης δεν δικαιολογεί την πτώση της ισοτιμίας του ευρωπαϊκού νομίσματος.
«Θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι η ευρωπαϊκή ανάπτυξη θα κυμανθεί γύρω
στο 3,5% και η αμερικανική λίγο παραπάνω, η διαφορά αυτή όμως δεν
δικαιολογεί την πτώση της ισοτιμίας» σχολίασε ο Ισπανός επίτροπος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολομέλεια: Εκτός ελέγχου Άδωνις – Ζωή στη Βουλή
- Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, μια ιστορική ευκαιρία που δεν επιτρέπεται να χαθεί
- Οι χαμηλές πτήσεις και η απόδειξη της ανακύκλωσης των Ελλήνων διαιτητών
- Βίντεο ντοκουμέντο από την κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στην οδό Αχαρνών
- Μαρόκο: 280 εκατομμύρια ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από πρόσφατη κακοκαιρία
- Κακλαμάνης: Επίθεση κατά του πολιτεύματος οι υποκλοπές – Το πρόβλημα δεν είναι το έγκλημα, αλλά η συγκάλυψη
