Αναζητείται στήριξη για τα εργασιακά μέτρα
Εντός του... ΠΑΣΟΚ μετατίθεται τώρα ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στο εργασιακό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης.
59
Εντός του… ΠΑΣΟΚ μετατίθεται τώρα ο διάλογος για τη μεταρρύθμιση στο εργασιακό, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ημερησία, τα μέτρα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αφορούν στη μείωση του κόστους εργασίας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την υιοθέτηση ελαστικών ωραρίων καθώς και την αναπροσαρμογή των ορίων των ομαδικών απολύσεων, θα αποτελέσουν τα αντικείμενα συζήτησης στο κυβερνών κόμμα.
Από αυτά, τα σημεία που εγείρουν τις ουσιαστικότερες αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων είναι η εφαρμογή του ελαστικού ωραρίου και τα όρια των ομαδικών απολύσεων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τ.Γιαννίτσης ετοιμάζεται να προβεί σε χειρονομία καλής θέλησης προς τη ΓΣΕΕ σχετικά με την προώθηση για ψήφιση στη Βουλή νομοθετικών ρυθμίσεων, που επικυρώνουν συμφωνίες τις οποίες έχουν συνάψει οι συνδικαλιστές με τους εργοδότες.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ θα συναντηθούν τη Δευτέρα με τους βιομήχανους και τους εμπόρους, ώστε να εξασφαλίσουν τη σύμφωνη γνώμη τους για την προώθηση περαιτέρω νομοθετικών ρυθμίσεων υπέρ των ανέργων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Δίχρονο παιδί κινδυνεύει να πεθάνει έπειτα από πρωτοφανές ιατρικό λάθος σε μεταμόσχευση
- Kαταιγίδα Nils: Σαρώνει τη Γαλλία – Ένας νεκρός και 850.000 σπίτια χωρίς ρεύμα
- Καταγγέλει τον Ηλιόπουλο η ΠΑΕ Ολυμπιακός
- Όταν η σαλάτα μπήκε στο μενού – Απολίθωμα 300 εκατ. ετών ανήκει σε ένα από τα πρώτα φυτοφάγα ζώα
- Φάμελλος: «Oποια πέτρα και αν σηκώσεις θα βρεις διαφθορά και καθεστώς Μητσοτάκη, η ΝΔ στα σκάνδαλα έχει άριστη κατάρτιση»
- Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα πάνω από 100.000 νοικοκυριά στο Κίεβο – Νέες ρωσικές επιθέσεις