61

Τη διαβεβαίωση ότι η πορεία μείωσης των επιτοκίων είναι προδιαγεγραμμένη έως το τέλος του έτους και δεν πρόκειται να μεταβληθεί από τις πληθωριστικές πιέσεις που ασκεί η άνοδος του πετρελαίου έδωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη.

Πεποίθηση του υπουργείου είναι ότι πάνω από όλα -και από τον πληθωρισμό- στόχος είναι η διατήρηση του καλού κλίματος και της συνέχειας στην οικονομία. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός δήλωσε ότι «οι συγκυρίες δεν μπορούν να καθορίζουν τη μακροχρόνια πολιτική μας ούτε βέβαια τη νομισματική πολιτική».


Αλλωστε, κατά τη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε η διατήρηση της συνέχειας της νομισματικής πολιτικής και η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της αναπτυξιακής δυναμικής της οικονομίας.


Οσον αφορά στην πορεία μείωσης των επιτοκίων, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει μείωση κατά 50-75 μονάδες βάσης στις 31 Οκτωβρίου και ανάλογη μείωση στις 28 Νοεμβρίου. Η τελευταία κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί με την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη στις αρχές του επόμενου έτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ