Στην πώληση της ιταλικής Infostrada προσανατολίζεται η Vodafone
Σε πραγματική μάχη εξελίσσεται η πώληση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας στην Ιταλία, Infostrada, από το βρετανικό όμιλο Vodafone. Βασικοί «μνηστήρες» εμφανίζονται δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί, η Albacom και η Enel, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερo ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας.
28
Σε πραγματική μάχη εξελίσσεται η πώληση της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας στην Ιταλία, Infostrada, από το βρετανικό όμιλο Vodafone. Βασικοί «μνηστήρες» εμφανίζονται δύο επιχειρηματικοί κολοσσοί, η Albacom και η Enel, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερo ενδιαφέρον για την εξαγορά της εταιρείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Εξουσία, τη Δευτέρα, η Vodafone απέκτησε την Infostrada μέσω της εξαγοράς της γερμανικής Mannesmann, αλλά λίγο αργότερα αποφάσισε την πώληση του 49,9% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Εντούτοις, το εξαιρετικά υψηλό κόστος απόκτησης αδειών κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς φαίνεται να ωθεί τη Vodafone στην πώληση ολόκληρης της εταιρείας, από την οποία -όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα των Times του Λονδίνου τη Δευτέρα- εκτιμά ότι μπορεί να αποκομίσει το αστρονομικό ποσό των 8 δισ. στερλινών (4,4 τρισ. δραχμές).
Δύο ιταλικές κοινοπραξίες εμφανίζονται ως πιθανότεροι αγοραστές. Πρόκειται για την Albacom -στην οποία συμμετέχουν η British Telecom, το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset, η πετρελαϊκή εταιρεία Eni και η τράπεζα Banca Nazionale di Lavoro- και τη Wind, με κύριους μετόχους την ιταλική εταιρεία ηλεκτρισμού Enel και την France Telecom.
H απόφαση της Vodafone για το μέλλον της Infostrada αναμένεται εντός της εβδομάδας. Πιθανότερα ενδεχόμενα είναι η αποδοχή κάποιας από τις προσφορές των δύο ομίλων ή η εισαγωγή της ιταλικής εταιρείας στο χρηματιστήριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


