
Απαισιόδοξοι οι Τουρκοκύπριοι για τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης
Το 71,8% των Τουρκοκυπρίων δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία του Κυπριακού και δεν αναμένει άμεση λύση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris. Επίσης, μία σημαντική πλειονότητα, που φτάνει το 57% των ερωτηθέντων, αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να επιστραφούν εδάφη στους Ελληνοκυπρίους.
0
Το 71,8% των Τουρκοκυπρίων δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία του Κυπριακού και δεν αναμένει άμεση λύση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kibris. Επίσης, μία σημαντική πλειονότητα, που φτάνει το 57% των ερωτηθέντων, αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο να επιστραφούν εδάφη στους Ελληνοκυπρίους.
Η δημοσκόπηση, η οποία δημοσιεύτηκε την Πέμπτη και διεξήχθη σε δείγμα 1.085 ατόμων, δείχνει ακόμη ότι το 36,2% είναι συγκρατημένα αισιόδοξο για τις συνομιλίες της Νέας Υόρκης, ενώ μόλις το 4,9% δηλώνει υπεραισιόδοξο για την εξέλιξη των συνομιλιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης, οι αριστεροί ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ της λύσης της ομοσπονδίας σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους της Δεξιάς, που επιθυμούν τη λύση της χαλαρής συνομοσπονδίας με τους Ελληνοκυπρίους.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καταθέτες
Συλλαλητήριο πραγματοποιούν το βράδυ της Πέμπτης οι καταθέτες που έχασαν τα χρήματά τους όταν ανεστάλη η λειτουργία σειράς τραπεζών στα Κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, οι διαδηλωτές θα πορευθούν προς το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο, για να επιδώσουν υπόμνημα στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς.
Θέλουν δικό τους νόμισμα
Οπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου προγραμματισμού του ψευδοκράτους, Χιλμί Ρεφίκ, έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσει τουρκοκυπριακή νομισματική μονάδα, στην οποία έδωσε την ονομασία γεσιλάντα, που σημαίνει πράσινο νησί. Ο Ρεφίκ υποστηρίζει ότι με την κυκλοφορία τουρκοκυπριακού νομίσματος θα ελέγχονται καλύτερα το έλλειμμα στον προϋπολογισμό και ο πληθωρισμός.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Λίβανος: Η κυβέρνηση Μελόνι καταδικάζει τους ισραηλινούς πυροβολισμούς κατά της UNIFIL
- Κύπρος: Νέο διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ διόρισε ο Αντόνιο Γκουτέρες
- Λίβανος: «Αγανάκτηση για τους θανάτους και τις καταστροφές» που προκάλεσε το Ισραήλ
- Ο Τραμπ θέλει να τιμωρήσει χώρες του ΝΑΤΟ που δεν βοήθησαν – Με επιπλέον στρατεύματα θα επιβραβεύσει τις άλλες, όπως η Ελλάδα
- Ιράν: «Αναγκαία προϋπόθεση» να επεκταθεί στον Λίβανο η εκεχειρία, δηλώνει ο Μακρόν
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Χωρίς πρόβλημα ενέργειας η χώρα