61

Την απόφαση να ανακαλέσει επιπλέον 62.000 ελαστικά τύπου Firestone, τα οποία θεωρούνται ότι ευθύνονται για 46 θανάσιμα δυστυχήματα στη Βενεζουέλα, έλαβε η ιαπωνικών συμφερόντων εταιρεία ελαστικών Bridgestone. Παράλληλα, με συμφωνία που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα έλαβε τέλος η πολυήμερη απεργία 8.000 υπαλλήλων της.

Η νέα ανάκληση ελαττωματικών ελαστικών ανέβασε το συνολικό αριθμό τους σε 6,5 εκατομμύρια. Η εταιρεία κατηγορείται ότι γνώριζε εξαρχής το πρόβλημα, αλλά δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει τα 48 θανατηφόρα ατυχήματα που, σύμφωνα με τις Αρχές της Βενεζουέλας, αποδείχθηκε ότι οφείλονταν στη χρήση των συγκεκριμένων ελαστικών.


Παρά τα προβλήματα αυτά, η διοίκηση της εταιρείας κατάφερε να θέσει τέλος στην απεργία των εργαζομένων της με τη δέσμευση να τους καλύψει οικονομικά σε εννέα από τα συνολικώς 28 εργοστάσια της επιχείρησης στις ΗΠΑ.


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν αίτημα την απαγόρευση χρήσης έκτακτου και ανειδίκευτου προσωπικού για την κατασκευή ελαστικών, διεκδίκηση που τελικώς ικανοποιήθηκε από το κείμενο της συμφωνίας με τη διοίκησης της εταιρείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters