
Την ενίσχυση των εισοδημάτων θα ανακοινώσει ο Κ.Σημίτης στη ΔΕΘ
Μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην 65η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.
59
Μέτρα για την ενίσχυση των εισοδημάτων φυσικών και νομικών προσώπων αναμένεται να ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη στην 65η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται:
– Η αύξηση του αφορολόγητου ορίου σε 2.500.000 δρχ. για τα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων το επόμενο οικονομικό έτος.
– Η τιμαριθμοποίηση κατά 5% της φορολογικής κλίμακας για την επόμενη διετία.
– Η διαμόρφωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 42,5%, από 45%, καθώς και η μείωση της φορολογίας των μη εισηγμένων ανώνυμων εταιρειών στο 37,5% από 40%.
Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση των βασικών μεγεθών του προϋπολογισμού του 2001, καθώς και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 5%.
Πηγή: ΜΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Monster Truck στην Κολομβία παρέσυρε τουλάχιστον 38 άτομα – Δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους (βίντεο)
- Δυτική Οχθη: Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν 26χρονο Παλαιστίνιο
- Κολομβία: Δολοφονία 4 ανθρώπων σε πόλη που γειτονεύει με τη Βενεζουέλα
- Ενοπλες συρράξεις: ΠΟΥ, ΔΕΕΣ και MSF καταγγέλλουν τη γενίκευση των επιθέσεων κατά υπηρεσιών υγείας
- Ιράν: Νέοι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ δεν θα έφερναν πρόοδο, προειδοποιεί ο δημοκρατικός Τζακ Ριντ
- Τραμπ: Θα καθοδηγήσουμε πλοία έξω από τα Στενά του Ορμούζ – Ιράν: Θα παραβιάσετε την εκεχειρία
