31

Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με διαφορά τριών μονάδων του αντιπάλου της Ρικ Λάζιο στη μάχη για μια έδρα στη Γερουσία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Στην τελευταία δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κουίνιπιακ, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συγκεντρώνει ποσοστό 46% έναντι 43% του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της.

Ο πρόεδρος Κλίντον εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης και προέβλεψε ότι η σύζυγός του θα νικήσει. Ο Κλίντον παρευρέθηκε χθες σε δύο συνεστιάσεις στη Βιρτζίνια και την Ουάσινγκτον για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον προεκλογικό αγώνα της Χίλαρι.


Δημοσκόπηση του ίδιου πανεπιστημίου, που έγινε πριν από δύο εβδομάδες, έδινε ποσοστό 45% και στους δύο αντιπάλους. Η πρώτη κυρία φαίνεται πάντως να έχει καλύψει τη μεγάλη διαφορά που τη χώριζε από τον Ρικ Λάζιο, καθώς στα τέλη Ιουλίου υπολειπόταν του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.


Πηγες: ΑΠΕ, Reuters

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ