35

Σε ναυάγιο κατέληξε η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και ΑΔΕΔΥ για τη σύναψη της πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των δημόσιων υπαλλήλων. Και αυτό διότι κατά τη διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, 33 μέλη της διοίκησης καταψήφισαν την πρόταση για την υπογραφή της συμφωνίας, έναντι 29 που την υπερψήφισαν.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που προβλέπει αυξήσεις 2,2% στους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων υπερψηφίστηκε από την πλειονότητα της ΠΑΣΚΕ, ενώ καταψηφίστηκε από τα μέλη όλων των άλλων παρατάξεων.


Αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης ήταν αφενός να ανατραπεί η πορεία της συλλογικής διαπραγμάτευσης και αφετέρου να ματαιωθεί η προγραμματισμένη τελευταία συνάντηση του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ με τον υφυπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Τζανή.


Κατόπιν αυτών των εξελίξεων εκτιμάται ότι η κυβέρνηση θα παραπέμψει τη διαφορά σε διαμεσολαβητή ή η υπουργός Εσωτερικών θα αποφασίσει μονομερώς τη χορήγηση της επίμαχης αύξησης από την 1η Ιανουαρίου του 2001.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ