61

Το επιστέγασμα μιας τριετούς, επίπονης και μεθοδικής προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί η έγκριση του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου.

Μελλοντικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι η ισόρροπη κατανομή της ευημερίας σε ολόκληρη τη χώρα και η επιτάχυνση των ρυθμών πραγματικής σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας, προκειμένου έως το 2002 να επιτευχθεί εξομοίωση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων με το μέσο όρο των υπόλοιπων κρατών-μελών της ΕΕ δήλωσε ο Γ.Παπαντωνίου.


Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι το Γ ΚΠΣ απαιτεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις και την υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης για το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των αναπτυξιακών προγραμμάτων.


Οι ιδιαίτερα αυξημένοι πόροι του ΚΠΣ-3 και οι πιο αυστηροί κανονισμοί που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθορίσουν την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης για τον τρόπο υλοποίησης των επιμέρους προγραμμάτων, δηλώνει ο Γ.Παπαντωνίου. Το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων πρέπει να συγχρονιστούν με τη λειτουργία του νέου συστήματος, έτσι ώστε να προωθηθούν με ταχύτητα και συνέπεια οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις κατέληξε ο υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ