0

Με κέρδη της τάξεως του 0,58% έκλεισε την Πέμπτη ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους και διαμορφώθηκε στις 3973,46 μονάδες. Εκτός από την αντιστροφή της πτωτικής πορείας που επικρατούσε από την αρχή της εβδομάδας, κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ο όγκος των συναλλαγών, που εκτοξεύθηκε στα 355,9 δισ. δραχμές.

Οσον αφορά στους επιμέρους δείκτες, όλοι έκλεισαν με θετικό πρόσημο, εκτός από το δείκτη των Συμμετοχών, που έκλεισε τελικά με απώλειες της τάξεως του 0,88%.


Τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι εταιρείες Leasing με 2,34% και ακολούθησαν η Παράλληλη Αγορά με 1,59%, ο δείκτης των Διαφόρων με 1,15%, των Βιομηχανιών με 1,08% και των Κατασκευαστικών με 1,20%. Κέρδη της τάξεως του 0,42% κατέγραψε και ο δείκτης των τραπεζών με 0,42%, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE 20 με 0,42%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE/ASE Mid 40 με 0,28%, των Επενδύσεων με 0,35% και ο δείκτης των Ασφαλειών με 0,02%.


Την πρωτιά στις συναλλαγές είχε ο τίτλος του ΟΤΕ με 15 εκατομμύρια τεμάχια και ακολούθησαν τα Ελληνικά Πετρέλαια με οκτώ εκατομμύρια τεμάχια και η εταιρεία Sex Form με 1,5 εκατομμύριο.


Από τις μετοχές που διακινήθηκαν στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, άνοδο σημείωσαν 216 μετοχές, 110 ακολούθησαν την κατιούσα και 45 παρέμειναν σταθερές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ