
Διοικητική αναδιοργάνωση ΙΒΜ – Σενάρια διαδοχής του Λ.Γκέρστνερ
Δύο βετεράνοι της IBM προάγονται σε καίριες διοικητικές θέσεις της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times. Η κίνηση ερμηνεύεται από την αγορά ως προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί σθεναρά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, χωρίς να λείπουν τα σενάρια περί διαδοχής του σημερινού προέδρου, Λούις Γκέρστνερ.
39
Δύο βετεράνοι της IBM προάγονται σε καίριες διοικητικές θέσεις της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης των Financial Times. Η κίνηση ερμηνεύεται από την αγορά ως προσπάθεια της εταιρείας να ανταγωνιστεί σθεναρά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, χωρίς να λείπουν τα σενάρια περί διαδοχής του σημερινού προέδρου, Λούις Γκέρστνερ.
Μετά την ανακοίνωση των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, η ΙΒΜ προχωρά σε εσωτερική αναδιοργάνωση στο υψηλότερο επίπεδο της ιεραρχίας.
Ο 48χρονος Σάμιουελ Παλμιζάνο, που εργάζεται στην ΙΒΜ από το 1973, πήρε τον τίτλο του προέδρου και γενικού εκτελεστικού διευθυντή (Chief Operating Officer), ενώ ο 57χρονος Τζον Τόμσον εκείνον του αντιπροέδρου. Οι θέσεις αυτές ήταν ελεύθερες εδώ και χρόνια στην εταιρεία. Οι Παλμιζάνο και Τόμσον αναμένεται να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο της ΙΒΜ και θα συνεργάζονται άμεσα με τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή, Λούις Γκέρστνερ.
Ο Σ.Παλμιζάνο θα αναλάβει την ευθύνη όλων των τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των προϊόντων και υπηρεσιών, πωλήσεων, διανομής και οικονομικής διαχείρισης. Πριν από την προαγωγή του, ήταν υπεύθυνος των τμημάτων υλικού υπολογιστών και αποθηκευτικών μέσων.
Ο Τζ.Τόμσον εργάζεται στην ΙΒΜ από το 1966 και ήταν διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης λογισμικού. Ως αντιπρόεδρος θα αναλάβει να συντονίσει και να επιταχύνει τις προσπάθειες της ΙΒΜ σε αναπτυσσόμενους τομείς της αγοράς, όπως το Internet, οι ασύρματες επικοινωνίες και το Linux.
Παρατηρητές της αγοράς θεωρούν ότι η προαγωγή των δύο αυτών στελεχών δημιουργεί ένα μονοπάτι διαδοχής του Λούις Γκέρστνερ, που ηγείται της ΙΒΜ τα τελευταία επτά χρόνια. Η εταιρεία δεν σχολίασε τις φήμες και αρκέστηκε να αναφέρει ότι η διαδοχή είναι θέμα απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέον Μπότσταϊν: Αποχωρεί από το Bard College μετά τις αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
- Χαοτικά και παράξενα: Πόσο τυχαία είναι τα όνειρα;
- Κραυγή αγωνίας για τις γυναικοκτονίες
- Τοπία που κόβουν την ανάσα: Αυτά είναι όλα τα νέα γεωπάρκα της UNESCO στην Ευρώπη
- Σκιές πολέμου στα Φώκλαντς!
- Η Σαρλίζ Θερόν μιλάει για την ανατροφή των παιδιών της

