Νέα μείωση των επιτοκίων αναμένεται τον Αύγουστο
Οι αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να οδηγήσουν, στο τέλος Αυγούστου, την Τράπεζα της Ελλάδος σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων παρέμβασης κατά 1% τουλάχιστον.
59
Οι αισιόδοξες προβλέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για την πορεία του πληθωρισμού αναμένεται να οδηγήσουν, στο τέλος Αυγούστου, την Τράπεζα της Ελλάδος σε περαιτέρω αποκλιμάκωση των επιτοκίων παρέμβασης κατά 1% τουλάχιστον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, οι προβλέψεις της κυβέρνησης εμφανίζουν το Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να υποχωρεί στο 2,2% για το μήνα Ιούλιο και στο 2% τον Αύγουστο, ακόμη και αν οι τιμές του πετρελαίου διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα διεθνώς.
Ανάλογη πορεία εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος καθορίζει κατά βάση την επιτοκιακή πολιτική της Τράπεζας της Ελλάδος. Τον Ιούνιο είχε διαμορφωθεί σε 1,6%, ενώ τον Ιούλιο αναμένεται να υποχωρήσει στο 1,4%.
Οι ευοίωνες αυτές προοπτικές για τον πληθωρισμό αναμένεται να οδηγήσουν τα μέλη του Συμβουλίου της Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος στην απόφαση να μειώσουν τα επιτόκια, πιθανότατα, κατά 1%.
Η μείωση αυτή εντάσσεται, επίσης, στην τελευταία φάση σύγκλισης των ελληνικών επιτοκίων προς τα αντίστοιχα της ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στη Βοιωτία θέλει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
- Γαλλία: Δύο βρέφη βρέθηκαν νεκρά σε καταψύκτη – Συνελήφθη η μητέρα τους
- Βουλή: Κρεσέντο Λαζαρίδη κατά ΠΑΣΟΚ – Θυμήθηκε τον Τσοχατζόπουλο για να αποφύγει τις νέες αποκαλύψεις
- Οι επιλογές του Χίφι για το καλοκαίρι – Τα δεδομένα με το συμβόλαιο του στην Παρί (vids)
- Τα νέα φάρμακα αδυνατίσματος φέρνουν αποτελέσματα αλλά και αναπάντητα ερωτήματα
- Βίντεο ντοκουμέντα από την σπείρα που «άνοιγε» σπίτια και οχήματα και έκλεβε με την μέθοδο της απασχόλησης
