61

Σε φραστική αντιπαράθεση ήλθαν την Πέμπτη ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, και η τομεάρχης Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης για τις εργασιακές σχέσεις.

Οπως αναφέρουν δημοσιεύματα του Τύπου, ο εμφύλιος ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Ντ.Μπακογιάννη είχε ταυτίσει τις απόψεις της ΔΑΚΕ με απόψεις που είχε η ΚΝΕ, τη δεκαετία του 1980.


Ο Γιάννης Μανώλης, απαντώντας στην τομεάρχη της ΝΔ, είπε: Δεν μπορούν να καταλάβουν τον πόνο του εργαζομένου αυτοί που δεν έχουν εργαστεί ποτέ τους οκτάωρο… και προσέθεσε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το δικαίωμα του εργοδότη να καθορίζει τις ώρες εργασίας είναι πρωτοφανές.


Τις ισορροπίες προσπάθησε να κρατήσει η Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου, η οποία, εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματος, χαρακτήρισε τα μέτρα για το εργασιακό αποσπασματικά και διατύπωσε αμφιβολίες για τον τρόπο υλοποίησής τους.


Πριν από τρεις ημέρες, ο πρόεδρος του ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, είχε δηλώσει: Η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας, αλλά αφού προηγηθεί εξαντλητικός διάλογος με τους εργαζομένους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ