
Περικοπές στα κονδύλια των υπουργείων το 2001
Δραστικές περικοπές στη διάθεση κονδυλίων σε όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκρατηθούν οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2001, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.
61
Δραστικές περικοπές στη διάθεση κονδυλίων σε όλα τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, προκειμένου να συγκρατηθούν οι δαπάνες του προϋπολογισμού του 2001, αποφάσισαν κατά τη χθεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Δρυς.
Οι περιορισμοί στην εκταμίευση πιστώσεων αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 50-80%, επί των αρχικών κονδυλίων, που τους αναλογούσαν από τον προϋπολογισμό.
Οι περικοπές αφορούν κυρίως στις επιχορηγήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, στα ερευνητικά ιδρύματα, στις δημόσιες σχολές, στα μουσεία, αλλά και σε οργανισμούς όπως ο ΕΟΤ, ο ΕΟΜΜΕΧ και οι ΟΤΑ.
Οσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη του επόμενου έτους, σύμφωνα με το Γ.Παπαντωνίου, ο προϋπολογισμός του 2001 θα παρουσιάζει πλεόνασμα εσόδων που θα κυμαίνεται από 550 δισ. δρχ. έως 750 δισ. δραχμές.
Το πλεόνασμα αυτό θα προκύψει από τις αυξημένες εισπράξεις εσόδων του ΦΠΑ, καθώς και το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.
Οι θετικές αυτές εκτιμήσεις οδηγούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο συμπέρασμα ότι, στο τέλος του έτους, το έλλειμμα του γενικού προϋπολογισμού θα είναι πολύ χαμηλότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά και θα προσεγγίζει το 0,7% του ΑΕΠ (έναντι του 1,2% που προβλεπόταν).
Στη χθεσινή σύσκεψη οι επιτελείς των οικονομικών υπουργείων συζήτησαν και για δημόσιο χρέος, με στόχο αυτό να περιοριστεί το 2001 κάτω από το 100% του ΑΕΠ, έναντι του 103,3% που ήταν το 2000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tourism’s Next Chapter: Climate, Quality and Data Take Center Stage
- Σπουδαία στιγμή για τον Χάινς: Μπήκε στο Hall of Fame της Αρμάνι Μιλάνο (pics)
- Έτρεχε με 178 χλμ/ώρα στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών
- Το Mythos της Anthropic τρομάζει την Ευρώπη – Νέα εποχή στο κρατικό χάκινγκ
- Οι αεροπορικές εταιρείες μειώνουν πτήσεις καθώς αυξάνονται οι φόβοι για έλλειψη καυσίμων
- Το χωριό στην Ινδία όπου ο Λένιν, ο Μαρξ και ο Στάλιν είναι… ονόματα παιδιών

