Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας διαμαρτυρίας των ΜΜΕ που κήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ.
59
Με κινητοποιήσεις απειλούν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας διαμαρτυρίας των ΜΜΕ που κήρυξε η ΓΣΕΒΕΕ.
Επτακόσιες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται χωρίς καμία χρηματοδοτική στήριξη, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες επιχειρήσεις αντλούν φθηνό χρήμα από το χρηματιστήριο, αυξάνοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ), Σταύρος Ζαχαρέλης.
Ο πρόεδρος του ΟΒΣΘ χαρακτήρισε θετική τη δέσμευση των συναρμόδιων υπουργών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της αναμόρφωσης του φορολογικού νόμου, την οποία και αναμένουν. Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα που απαιτούν άμεσες λύσεις και ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σε ετοιμότητα ώστε, αν χρειαστεί, να προβούν σε κινητοποιήσεις .
Από τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ), Γιώργος Τσέντος, χαρακτήρισε αντιφατικές τις εξελίξεις στο θέμα της επαγγελματικής στέγης. Αναφερόμενος στη δράση των πολυκαταστημάτων, χαρακτήρισε επικίνδυνη -για την αγορά και για τον αφελληνισμό της παραγωγής και του εμπορίου- την αύξηση του αριθμού τους και τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν άμεσες ρυθμίσεις που θα επιβάλουν το διαρκή έλεγχο και τον υγιή ανταγωνισμό.
Πηγή: ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αν η Ουκρανία συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, θα υπογράψουν τις εγγυήσεις ασφαλείας και ανοικοδόμησης στο Νταβός
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
- Η ΕΕ προτρέπει τη βαριά βιομηχανία να στηρίξει το brand «Made in Europe»
- Aπό το Homeland στο Slow Horses: Oι οκτώ καλύτεροι τηλεοπτικοί κατάσκοποι για γεωπολιτικό binge-watching
- Γερμανία: Θα αποφασίσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους την απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών

