55

Σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση απέναντι στην Εκκλησία μετά τη χθεσινή πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για άμεση έναρξη διαλόγου.

Οπως αναφέρουν τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου, από την απόφαση που θα ληφθεί στη σύσκεψη, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου και Τύπου Δημήτρης Ρέππας, καθώς και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης, θα εξαρτηθεί και η περαιτέρω στάση της Εκκλησίας στο θέμα.


Την πορεία που θα ακολουθήσει η Εκκλησία αναμένεται να αποφασίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά την αυριανή της συνεδρίαση.


Εν τω μεταξύ, η Νέα Δημοκρατία ασκεί πιέσεις για να συζητηθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η πρόταση νόμου που έχει καταθέσει για προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος. Η συζήτηση αναβλήθηκε για τις αρχές Ιουλίου λόγω απουσίας της υπουργού Εσωτερικών Βάσως Παπανδρέου στο εξωτερικό.


Με χθεσινή ανακοίνωσή του μάλιστα ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δημήτρης Σιούφας προειδοποιεί ότι η ΝΔ θα προσφύγει σε οποιοδήποτε πρόσφορο κοινοβουλευτικό μέσο, προκειμένου να μην καθυστερήσει η συζήτηση της πρότασης νόμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ