25

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βιμ Ντούιζενμπεργκ, σε ομιλία του στο Συμβούλιο των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ (ECOFIN), ανέφερε ότι ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη θα ξεπεράσει τον αντίστοιχο των ΗΠΑ μέσα στο 2001.

Ο κ. Ντούιζενμπεργκ τόνισε ότι ο μέσος κοινοτικός ρυθμός ανάπτυξης θα είναι μεγαλύτερος του 3%, γεγονός το οποίο θα συμβάλει στη σταδιακή μείωση της ανεργίας στην ΕΕ. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι το 2002 η ανεργία θα μειωθεί κάτω από το 8%.


Δεν θα κάνουμε τίποτα για να διαταράξουμε την πορεία της ευρωπαϊκής ανάπτυξης τόνισε ο Βιμ Ντούιζενμπεργκ, ενώ προσέθεσε πως η ΕΚΤ θα προσπαθήσει να διατηρήσει ένα σταθερό επενδυτικό κλίμα με χαμηλό πληθωρισμό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters