Διαδήλωση 35.000 εργαζομένων στη Φέιρα για την ανεργία
Περίπου 35.000 άτομα πρόκειται να διαδηλώσουν τη Δευτέρα στη Φέιρα της Πορτογαλίας, όπου την ίδια μέρα αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας τη διασφάλιση πλήρους απασχόλησης για όλους τους Ευρωπαίους.
48
Περίπου 35.000 άτομα πρόκειται να διαδηλώσουν τη Δευτέρα στη Φέιρα της Πορτογαλίας, όπου την ίδια μέρα αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας τη διασφάλιση πλήρους απασχόλησης για όλους τους Ευρωπαίους.
Η Ευρώπη δεν μπορεί να ζει με 16 εκατομμύρια ανέργους και 60 εκατομμύρια άπορους. Εχει έλθει η στιγμή να μεταπηδήσουμε από την Ευρώπη του ευρώ στην Ευρώπη της πλήρους απασχόλησης, την κοινωνική Ευρώπη, την Ευρώπη των πολιτών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Σωματείων, που διοργανώνει τη διαδήλωση.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι οι ηγέτες της ΕΕ έχουν δώσει την εντύπωση ότι κατανόησαν το μήνυμα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου στη Λισαβόνα, τον περασμένο Μάρτιο, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι έχει έλθει η στιγμή να περάσουν στην υλοποίηση των προθέσεών τους.
Η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Σωματείων ζητεί την εναρμόνιση των πολιτικών που αφορούν στην εργασία σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και μία πανευρωπαϊκή στρατηγική για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων.
Στην αυριανή διαδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν εργάτες από την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, αλλά και από χώρες όπως η Πολωνία και η Σλοβενία, που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Η ρατσιστική ρητορική του Έλον Μασκ κλιμακώνεται – Έκανε post για τη φυλή σχεδόν κάθε μέρα του Ιανουαρίου
- ΠΑΣΟΚ: Αυτόνομη πορεία, αμφίπλευρη διεύρυνση, αντίπαλος η ΝΔ – Να παραιτηθεί ο Παναγόπουλος από την ηγεσία της ΓΣΕΕ
- Το καλύτερο beef της Cardi B μέχρι στιγμής: «Αν έρθουν πράκτορες της ICE σε συναλία μου θα τους γ@μήσουμε»
- LIVE: Σάκκαρη – Μούκοβα
- Αποχώρηση του Γενικού Διευθυντή του PIF Ι. Κωτσιόπουλου
- Λούτσα: Ένας ανήλικος νεκρός και δύο τραυματίες σε τροχαίο

