
Ημερίδα για τις προκλήσεις της ΟΝΕ στο Ζάππειο
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα ΟΝΕ: Η Ελλάδα στην Ευρώπη - Η απαρχή μιας νέας πρόκλησης για τις 15 και 16 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
48
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του κοινού για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΟΝΕ, διοργανώνεται ημερίδα με θέμα ΟΝΕ: Η Ελλάδα στην Ευρώπη – Η απαρχή μιας νέας πρόκλησης για τις 15 και 16 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.
Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας, χορηγός και οργανωτής της οποίας είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης.
Την επόμενη ημέρα, οι εργασίες θα ξεκινήσουν με ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα Οικονομικές προκλήσεις της συμμετοχής στην ΟΝΕ, με συντονιστή το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θεόδωρο Καρατζά. Εισηγητές θα είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Λουκάς Παπαδήμος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιάννης Στουρνάρας.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Γιαννίτσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και η βουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου θα μιλήσουν για τις Κοινωνικές και πολιτιστικές προκλήσεις της συμμετοχής στην ΟΝΕ. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ θα αναφερθούν στις Ευρωπαϊκές και διεθνείς προκλήσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Για τη Νέα προοπτική της Ελλάδας στην ΕΕ θα μιλήσουν η Ελληνίδα επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Χριστοδουλάκης, ο πρώην ευρωβουλευτής Ευθύμιος Χριστοδούλου, η βουλευτής του ΣΥΝ Μαρία Δαμανάκη και οι δημοσιογράφοι Παντελής Καψής και Γιάννης Βλαστάρης.
Τη λήξη των εργασιών της ημερίδας θα κηρύξει το βράδυ της Παρασκευής ο Γ.Παπαντωνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Ένας 67χρονος άνδρας μπήκε σε τράπεζα με σφυρί και απείλησε υπαλλήλους
- Η μυθολογία περί «συναλλαγής» με τους Ευρωπαίους για τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει όντως ως αφετηρία το βιβλίο των Βαρβιτσιώτη – Δενδρινού
- Κομμάτι μιας χαμένης ηπείρου ανακαλύφθηκε θαμμένο κάτω από τις ΗΠΑ
- Σαμοθράκη: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας από το ρέμα του Φονιά
- Φως στο Τούνελ: Στην κορυφή της τηλεθέασης και την Πρωτομαγιά
- Βανδαλισμοί στο 1ο Λύκειο Αργυρούπολης
