
Ενοχλημένη από τις επικρίσεις στο συνέδριο της ΝΔ η Ν.Μπακογιάννη
Την ενόχλησή της για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε στο συνέδριο από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνεδρίαση, την Τρίτη, των τομεαρχών της παράταξης. Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα της αποστολής στις θυρίδες των βουλευτών του κόμματος των επικριτικών ομιλιών των Μ.Εβερτ, Π.Παυλόπουλου και Γ.Μανώλη.
48
Την ενόχλησή της για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε στο συνέδριο από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη στη συνεδρίαση, την Τρίτη, των τομεαρχών της παράταξης. Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα της αποστολής στις θυρίδες των βουλευτών του κόμματος των επικριτικών ομιλιών των Μ.Εβερτ, Π.Παυλόπουλου και Γ.Μανώλη.
Απευθυνόμενη στον Κώστα Καραμανλή η Ν.Μπακογιάννη ανέφερε: Θέλω να ξέρω αν ισχύει το μοίρασμα των ύβρεων ή ο διάλογος που είπατε κλείνοντας το συνέδριο. Ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας τόνισε ότι ασφαλώς ισχύει η ομιλία του, επιζητώ το διάλογο και σας εμπιστεύομαι όλους προσθέτοντας ότι είναι απαράδεκτη η επιλεκτική ενημέρωση και ότι ήδη έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα από το Δ.Σιούφα.
Στη συζήτηση παρενέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου Αρης Σπηλιωτόπολουλος καταδικάζοντας το γεγονός και τονίζοντας ότι γνωρίζει το θέμα από το βράδυ της Δευτέρας και το έχει διερευνήσει, ενώ προσέθεσε ότι δεν είναι ευθύνη του γραφείου Τύπου η διανομή αυτών των κειμένων.
Η Ν.Μπακογιάννη επέμεινε ρωτώντας μήπως άλλο τμήμα του κόμματος προέβη σε αυτή την κίνηση και τόνισε ότι θα αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.
Νομοσχέδιο για την τρομοκρατία θα καταθέσει η ΝΔ
Αναφορικά με το ζήτημα της τρομοκρατίας, το οποίο απασχόλησε τη συνεδρίαση των τομεαρχών, ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε ότι δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, χωρίς το απαραίτητο θεσμικό πλαίσιο και τόνισε ότι η ΝΔ θα αναλάβει πρωτοβουλία καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση νόμου ύστερα από σχετική επεξεργασία.
Ο Α.Σπηλιωτόπουλος προσέθεσε ότι το ζήτημα πρέπει να συζητηθεί σε διακομματική επιτροπή της Βουλής και να υπάρξει προετοιμασία της κοινωνίας και ζύμωση, ώστε να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό μέτωπο που θα διευκολύνει τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω πρόταση νόμου θα αφορά στη σύνθεση των δικαστηρίων, ώστε να μη συμμετέχουν σε αυτά ένορκοι αλλά και στη διαμόρφωση ενός συστήματος προστασίας των μαρτύρων.
Σχολιάζοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, η Ν.Μπακογιάννη ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δικάζεται από ενόρκους ο τρομοκράτης, καθώς είναι πιθανόν τα μέλη του σώματος να φοβούνται για τη ζωή τους, αλλά και για τη ζωή συγγενών τους. Η ίδια επισήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας.
Διαφωνίες στελεχών για τα συλλαλητήρια της Εκκλησίας
Στη συζήτηση για το ζήτημα των ταυτοτήτων, η ΝΔ επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία και θα καταθέσει πρόταση νόμου για την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος.
Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια που διοργανώνει η Εκκλησία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η ΝΔ δεν θα συμμετέχει ως κόμμα σε αυτές τις διαδικασίες -εξήγησε ο Α.Σπηλιωτόπουλος- αλλά δεν μπορεί και να απαγορεύσει στους πολίτες να συμμετέχουν.
Στη συνεδρίαση οι Παπαληγούρας, Αλογοσκούφης και Σπηλιωτόπουλος ζήτησαν να μην πάνε οι τομεάρχες στα συλλαλητήρια, ωστόσο, αντιμετώπισαν την έντονη αντίδραση των Πολύδωρα και Νάκου. Ο Β.Πολύδωρας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι εάν είναι να επιλέξω μεταξύ της θέσης του τομεάρχη και του πολίτη επιλέγω τη δεύτερη και στα συλλαλητήρια θα πάω.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
