
Δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία η Τουρκία, δηλώνει εκπρόσωπος της Αγκυρας στην ΔΕΕ
Ζήτημα μη αναγνώρισης του κυπριακού κράτους και του διαλόγου της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε η τουρκική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της στο Παρίσι, με αντικείμενο τη νέα αρχιτεκτονική για τη δημιουργία κοινής πολιτικής στην ενωμένη Ευρώπη.
54
Ζήτημα μη αναγνώρισης του κυπριακού κράτους και του διαλόγου της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή Ενωση έθεσε η τουρκική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες της στο Παρίσι, με αντικείμενο τη νέα αρχιτεκτονική για τη δημιουργία κοινής πολιτικής στην ενωμένη Ευρώπη.
Η συντηρητική βουλευτής της Τουρκίας, Κιουλέκ, μιλώντας το πρωί στη Συνέλευση, χαρακτήρισε την κυπριακή κυβέρνηση διοίκηση του νότιου τμήματος της Κύπρου υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στον προενταξιακό διάλογο με την ΕΕ, διότι δεν εκπροσωπεί όλο το νησί, και έθεσε θέμα ισότιμης μεταχείρισης των κρατών που συμμετέχουν ως πλήρη μέλη στη ΔΕΕ, με τα κράτη-μέλη που είναι συνδεδεμένα με το διεθνή αυτό οργανισμό.
Την απάντηση στις αιτιάσεις της Τουρκίας έδωσε, εκ μέρους της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Καλαντζάκου, η οποία τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα και η ΕΕ αναγνωρίζουν ως επίσημο συνομιλητή μόνο την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η κύρια Καλαντζάκου επισήμανε, ακόμη, ότι το ζήτημα της αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ήδη λυμένο με αποφάσεις του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών και ότι κάθε άλλη περί του αντιθέτου αιτίαση γίνεται μόνον για τη δημιουργία εντυπώσεων.
Επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης της ΔΕΕ είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κοτσώνης, και μέλη της οι βουλευτές Ροδούλα Ζήση, Κίμωνας Κουλούρης και Νόρα Κατσέλη από το ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Δήμας, Μιχάλης Λιάπης, Ντόρα Μπακογιάννη, Χρήστος Σμυρλής, Νικόλαος Φλώρος, Σπύρος Ταλιαδούρος και Σοφία Καλαντζάκου από τη Νέα Δημοκρατία, Λιάνα Κανέλλη από το ΚΚΕ και Μαρία Δαμανάκη από το ΣΥΝ.
Νίκος Ρούσσης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιγηρία: Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επίθεση ενόπλων
- ΗΠΑ: Σφοδρές αντιδράσεις για το «παραλήρημα» του Τραμπ – «Αντισταθείτε στην τρέλα του»
- Σπάθας: «Οι λεπτομέρειες στο γκολ του Γιαζίτσι που ακυρώθηκε» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: «Θεσμική σκευωρία»
- Βρετανοί νέοι και άνεργοι ψάχνουν λύση στον στρατό
- Γιατί οι πλούσιοι Κινέζοι αναζητούν πολυτελείς κατοικίες στη Ζιμπάμπουε
