72

Σφοδρή επίθεση εναντίον των αδίστακτων εξωθεσμικών κέντρων που επιδιώκουν την αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του κόμματός του.

Ξέρουμε ότι ενοχλούμε τους ισχυρούς, το 43% τούς αιφνιδίασε, έχουν ισχυρά μέσα, αλλά μπορούμε να τους αποκρούσουμε τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσέθεσε ότι τα εξωθεσμικά κέντρα, που έδωσαν τα ρέστα τους προκειμένου να επανεκλεγεί η κυβέρνηση Σημίτη, δεν μπορούν να σπείρουν τον πανικό σε ένα κόμμα που το στηρίζουν τρία εκατομμύρια Ελληνες.


O Κ.Καραμανλής δήλωσε με νόημα ότι η δική του θέση δεν ταιριάζει με την εικόνα εσωστρέφειας που δίνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, ενώ ακόμη μία φορά έκανε έκκληση για συσπείρωση και ενεργοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις.


Οσον αφορά στον αντιπολιτευτικό ρόλο της ΝΔ, ο κ.Καραμανλής είπε ότι το κόμμα του θα ασκήσει συνετή και ταυτόχρονα δυναμική, γόνιμη και αποτελεσματική αντιπολίτευση, ενώ επέμεινε στη στρατηγική του μεσαίου χώρου και στην ανάγκη οργανωτικής αναδιάρθρωσης του κόμματος.


Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, επέκρινε με δριμύτητα την κυβέρνηση για μυστικούς προσωπικούς χειρισμούς, σημειώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί μυστικές αποφάσεις ούτε θα ανεχθεί τετελεσμένα.


Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει εμμέσως και το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ηurriyet, αναφέροντας ότι η λάσπη ταξιδεύει στην Αγκυρα, ανακατεύεται στα βρόμικα νερά και επιστρέφει. Εχουν χάσει την ψυχραιμία τους είπε χαρακτηριστικά ο Κ.Καραμανλής.


Στήριξη στην ηγεσία αλλά και κριτική από την Ντόρα Μπακογιάννη – Yπέρ Σπηλιωτόπουλου πολλοί βουλευτές

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στη συνεδρίαση, τόνισε ότι έγιναν και γίνονται λάθη στην επικοινωνιακή πολιτική, αλλά οι επιθέσεις λάσπης και προσωπικών ύβρεων δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες από το σύνολο της ΝΔ. Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε: Κάποιοι από μας δεχθήκαμε στο παρελθόν και εγώ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη λάσπη και κάποιοι άλλοι σιώπησαν. Εγώ δεν θα το κάνω. Αν δεν προστατεύσουμε το ήθος στην πολιτική, μπαίνουμε σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή.

H κ.Μπακογιάννη επέμεινε ωστόσο ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας στο κόμμα και τόνισε ότι όλοι πρέπει να επιδεικνύουν ανοχή στη διαφορετική άποψη, αλληλεγγύη και σεβασμό στην ιστορία του κόμματος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι η αλληλεγγύη που δείχνουν μεταξύ τους τα στελέχη αποσκοπεί στο να θωρακίσει τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος. Ο κ.Παυλόπουλος είπε ότι η ΝΔ είναι ισχυρή με επιρροή στην κοινωνία και ορισμένοι τη φοβούνται γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει. Συμφώνησε ακόμη με την άποψη του Πέτρου Τατούλη ότι πρέπει να εκλέγονται οι εκπρόσωποι της ΚO και είπε ότι ο ίδιος θα προτείνει στο συνέδριο να είναι αιρετός ο κοινοβουλευτικος εκπρόσωπος.

Πολλά στελέχη έλαβαν το λόγο και στήριξαν προσωπικά τον Κώστα Καραμανλή και τον Αρη Σπηλιωτόπουλο στις επιθέσεις που δέχονται. Τα περισσότερα από αυτά τα στελέχη είναι νεοεκλεγέντες βουλευτές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κλείνοντας τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, είπε ότι δεν έχει ούτε γνωρίζει εσωκομματικούς αντιπάλους και σημείωσε ότι δεν είναι καχύποπτος απέναντι στα στελέχη, γιατί τότε δεν θα ήταν πρόεδρος αλλά ομαδάρχης.

Απαντώντας στη Ντόρα Μπακογιάννη που είχε μιλήσει για έλλειμμα δημοκρατίας, τόνισε ότι το κόμμα είναι δημοκρατικό, επισημαίνοντας ότι τούτο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ