
Ο Μπιν Λάντεν χρηματοδοτεί την Αμπού Σαγιάφ, μεταδίδει γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν υποστηρίζει οικονομικά τη μουσουλμανική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία έχει συλλάβει και κρατεί 21 ομήρους στο νησί Χόλο των Φιλιππίνων, υποστήριξε τη Δευτέρα ένα από τα στελέχη της οργάνωσης, ο Γκαλίμπ Αντάνγκ -γνωστός και ως διοικητής Ρομπότ- σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
48
Ο Οσάμα μπιν Λάντεν υποστηρίζει οικονομικά τη μουσουλμανική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, η οποία έχει συλλάβει και κρατεί 21 ομήρους στο νησί Χόλο των Φιλιππίνων, υποστήριξε τη Δευτέρα ένα από τα στελέχη της οργάνωσης, ο Γκαλίμπ Αντάνγκ -γνωστός και ως διοικητής Ρομπότ- σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Οπως μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι, σε ερώτηση δημοσιογράφου του ZDF προς τον διοικητή Ρομπότ για το ποιος χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις των ανταρτών, ο τελευταίος απάντησε πως πρόκειται για τον Μπιν Λάντεν.
Ο Μπιν Λάντεν, που θεωρείται ένας από τους εγκεφάλους της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας, κατηγορείται από τις ΗΠΑ ως υπεύθυνος για τις βομβιστικές ενέργειες στις αμερικανικές πρεσβείες στην Κένυα και την Τανζανία το 1998, όπου έχασαν τη ζωή τους 200 άνθρωποι.
Παράλληλα, κατά καιρούς έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας σενάρια που εμφανίζουν τον Μπιν Λάντεν να καταστρώνει σχέδια τρομοκρατικών επιθέσεων ανά τον κόσμο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ είχαν τεθεί σε επιφυλακή λίγο πριν από την έλευση του 2000, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος ετοίμαζε επιθέσεις κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νέα χιλιετία.
Ο 45χρονος Μπιν Λάντεν φέρεται να βρίσκεται στο Αφγανιστάν, απολαμβάνοντας την προστασία του καθεστώτος των Ταλεμπάν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρίγκιπας Λούις: Γίνεται 8 χρόνων και οι γονείς του στέλνουν τις ευχές τους
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
