
Καλά κρατεί η κινδυνολογία για τους σεισμούς στην Τουρκία
Την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης κατέδειξε ως πιθανό επίκεντρο ενός μελλοντικού σεισμού εντάσεως έως και 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο Τούρκος καθηγητής Αλί Κότσγιγιτ κατά τη διάρκεια σεισμολογικού συμποσίου στη Σμύρνη.<P
25
Την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης κατέδειξε ως πιθανό επίκεντρο ενός μελλοντικού σεισμού εντάσεως έως και 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο Τούρκος καθηγητής Αλί Κότσγιγιτ κατά τη διάρκεια σεισμολογικού συμποσίου στη Σμύρνη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Turkish Daily News, ο Τούρκος σεισμολόγος στην ομιλία του τόνισε την ανάγκη να γίνουν κατασκευαστικές βελτιώσεις των κτισμάτων στις πόλεις της Σμύρνης, της Μαγνησίας, του Αφιόν, του Ντενιζλί και του Κανακάλε. Οι πόλεις αυτές βρίσκονται σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, όπου τα τελευταία 90 χρόνια έχουν συμβεί πάνω από 50 σεισμοί εντάσεως από 5 έως 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και χάθηκαν πάνω από 100.000 άνθρωποι, προσέθεσε ο Κότσγιγιτ.
Η προειδοποίηση του Τούρκου επιστήμονα εντάσσεται πάντως στην ευρύτερη κινδυνολογία περί νέων σεισμών που έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό του Αυγούστου του 1999. Η πρόβλεψη σεισμών έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο σπορ των Τούρκων ειδικών επιστημόνων, οι οποίοι κατά καιρούς αναφέρουν είτε ότι ενδέχεται να συμβεί μεγάλος σεισμός σε κάποια περιοχή της Τουρκίας είτε ότι πρέπει να παρθούν νέα μέτρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρίγκιπας Λούις: Γίνεται 8 χρόνων και οι γονείς του στέλνουν τις ευχές τους
- Τεχνητή νοημοσύνη: Γιατί οι περισσότεροι εργοδότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την AI – Οι προκλήσεις
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
