Εγκαινίαστηκε η κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ
Την κεντρική βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εγκαινίασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ενώ στην τελετή παρέστη και ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.
43
Την κεντρική βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εγκαινίασε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ενώ στην τελετή παρέστη και ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το μεσημέρι την Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, όπου τον υποδέχτηκαν με θερμότητα φοιτητές και καθηγητές του Ιδρύματος.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας εξήρε την προσπάθεια όλων για να δημιουργηθεί η βιβλιοθήκη, τονίζοντας ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να θυμόμαστε μόνο τις αδύνατες όψεις μας. Αλλά και αυτά που επιτυγχάνουμε με την ελληνική πρωτοβουλία. Ο κ.Ευθυμίου, μάλιστα, δεσμεύτηκε για τη χορήγηση επιπλέον πιστώσεων, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της βιβλιοθήκης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όμως, δεν δίστασε να μιλήσει για την κακή κατάσταση που βρίσκεται μία άλλη εξίσου σημαντική βιβλιοθήκη, που δεν είναι άλλη από την Εθνική. Κύριε υπουργέ, λέμε και μερικά παράπονα, μερικά αρνητικά ας μην τα λησμονούμε είπε ο Κ.Στεφανόπουλος τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Εθνική μας Βιβλιοθήκη. Να κάνουμε αυτή την ομολογία μήπως και μετά βρούμε κάποια λύση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο χώρο της νέας βιβλιοθήκης και μάλιστα σταμάτησε επί αρκετή ώρα περιεργαζόμενος ένα βιβλίο, που μέσα του υπάρχει ακόμη μια σφαίρα πιστολιού από τις ημέρες του 1973.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Συρία ο Γκουτέρες – Η πρώτη επίσκεψη επικεφαλής του ΟΗΕ από το 2009
- Αυτοκίνητα: Τα κινεζικά brands επεκτείνονται στην Ελλάδα – Οι μεγάλοι παίκτες και η εικόνα στην Ευρώπη
- «Ο Γεντβάι φεύγει από τον Παναθηναϊκό – Έκλεισε στην Αλ Σαμπάμπ» (pic)
- Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Μία ανάσα από τα 2 ευρώ και με επιδότηση
- ΠΑΣΟΚ: Τα «καρφιά» Ανδρουλάκη, το άρθρο 110 και το πρέσινγκ στο Μαξίμου
- Η Βιλερμπάν έδωσε εγγυήσεις στον Φρανσίσκο και «τελείωσε» τις φήμες για το μέλλον του
- Σαουδική Αραβία: Ελληνικοί Patriot αναχαίτισαν βαλλιστικούς πυραύλους από την Υεμένη
- Όταν η ΝΔ ομολογεί ότι θέλει να μετατρέψει το προεκλογικό της πρόγραμμα και το ιδεολογικό της στίγμα σε συνταγματική διάταξη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)







































![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442